fbpx

4 Tips om deze zomer toch in je bikini te passen


Raak jij op dit moment in de stress omdat er binnen kort de vakantie eraan komt en je het niet echt gelukt is om af te vallen? Baal je hiervan en denk je dat het inmiddels te laat is om toch vol zelfvertrouwen over het strand te lopen? Goed nieuws! Met onderstaande 4 tips gaat het je wel lukken!

Tip 1: Minder koolhydraten = meer vetverbranding = meer resultaat

Helaas krijgen we ongemerkt teveel koolhydraten binnen op een dag dan dat we eigenlijk nodig hebben. Koolhydraten zijn net als de vetten onze energieleveranciers en hebben we dus nodig om ons lichaam als het ware “aan” te zetten. Maar door tijdelijk maar 40 gram koolhydraten per dag te nemen raakt ons lichaam in ketose (vetverbranding) en zal je dus niet alleen afvallen maar ook vet gaan verbranden op bijvoorbeeld je buik en heupen. Je hebt daardoor minder honger en een stabielere bloedsuikerspiegel. “Foute” snelle koolhydraten zitten onder andere in snoep, gebak, koekjes, pasta, brood en aardappelen.

Tip 2: Eet meer eiwitten

Naast de macro voedingstoffen koolhydraten en vetten hebben we nog de eiwitten. De “bouwers” voor ons lichaam. Door meer eiwitten te eten op een dag bouw je meer spiermassa op, kom je hoger in je stofwisseling, verbruik je dus meer en zul je beter en sneller afvallen. Het voordeel van eiwitten is dat ze je snel een verzadigd gevoel geven. Eiwitten vindt je o.a. in peulvruchten, eieren, vlees, vis, kaas, zuivel en noten. Het nadeel van de laatste drie voedingsmiddelen is dat ze veel vetten bevatten dus geven ook een hogere calorie inname.

Tip 3: Drink voldoende water en drink tijdelijk geen alcohol

Zoals je vast wel weet is water van levensbelang. Zonder water kunnen we niet leven. Wanneer je aan het afvallen bent komen er veel afvalstoffen vrij in je organen en cellen. Deze moeten goed worden afgevoerd. Daarom is het raadzaam om minimaal 1.5 tot 2 liter water te drinken. Thee niet meegeteld. Ben je water snel beu? Maak dan een flesje fruitwater. Toch een smaakje en zonder toegevoegde suikers. Tja en alcohol….., voor veel mensen toch een dingetje. Maar wil je snel afvallen is dit echt een must. Wist je dat 3 glazen wijn 400 kcal leveren?! Dat is meer dan 4 sneeën brood! Dus ja tel maar eens uit hoeveel calorieën jij kunt besparen per week?

Tip 4: Samen sta je sterker

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je begeleiding zoekt bij het afvallen dat de kans op succes vele malen groter is. Een goede coach staat niet alleen naast je om je te helpen bij het zoeken naar een gezonde blijvende levensstijl maar geeft je ook tips, trucs en is uiteraard jouw stok achter de deur. Ook wanneer je een buddy hebt zul je merken dat afvallen makkelijker gaat. Je wilt tenslotte toch elkaar stimuleren door de kilo’s te verliezen en je zit in het zelfde schuitje en dat is altijd fijn als iemand begrijpt hoe zwaar het soms kan zijn.

Tenslotte: Uiteraard wil ik je graag helpen om jouw vol zelfvertrouwen over het strand te laten lopen. Maak vandaag nog een afspraak, het juiste moment is nu!


Deel dit bericht:

Lees meer...

Pad thai koolhydraatarm recept

Pad Thai | Koolhydraatarm recept

Bereidingstijd 30 min | 2 personen | Fase 3 PS Food & lifestyle programma INGREDIËNTEN 300 g scampi’s1,5 el kokosolie150 gr Chinese kool in dunne

Zet de stap naar jou leefgewicht!

Wil jij graag aan de slag met jouw gezonde voornemens?

Doe mee met de
30 dagen challenge

Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?