fbpx

Avocado soep met couburgerham


Vorige week kwam mijn buurvrouw aan de deur met een pan. Ze vroeg me of ze eventjes haar soep door de blender mocht halen omdat de hare stuk was. Ik zei: ‘Natuurlijk! Kom binnen.’ Nieuwsgierig zoals ik ben vroeg ik natuurlijk even wat voor soep ze had gemaakt. Avocado soep was haar antwoord. Ik zei; ‘O wat heerlijk!’ Dus dit recept wil ik graag met jullie delen. Mijn buurvrouw deed er garnalen in maar die lust ik niet dus heb ik gekozen voor de couburgerham. Maar ik denk dat je er vanalles in kunt doen. Kip, ham, vis, varieer erop los zou ik zeggen. De basis van de soep, de voedingsrijke avocado is te combineren met alles. Je kunt de avocado soep ook als bijgerecht serveren of dus als maaltijdsoep met vlees of vis. Ok, op naar het recept! 

Benodigdheden:

  • 1 liter water
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • 2 sjalotjes 
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Per persoon 1 plakje couburgerham  (of een ander vlees of vissoort)
  • Pan
  • Blender

Bereidingswijze:

Fruit de knoflook en de gesnipperde sjalotjes aan in de olijfolie. Voeg het water op en breng het water aan de kook. Voeg de bouillon blokjes toe en los deze op. Snijd de avocado’s door het midden. Verwijder de pit en de schil. Voeg ze toe aan de bouillon. Laat nog 10 minuten zachtjes mee pruttelen. Doe alles in de blender tot je een gladde massa hebt. Snijd de ham in reepjes. Server de soep en voeg meteen de ham toe.

Recept is voor 4 personen en geschikt vanaf fase 1a van het Powerslim programma.

Eet smakelijk!

 


Deel dit bericht:

Lees meer...

Pad thai koolhydraatarm recept

Pad Thai | Koolhydraatarm recept

Bereidingstijd 30 min | 2 personen | Fase 3 PS Food & lifestyle programma INGREDIËNTEN 300 g scampi’s1,5 el kokosolie150 gr Chinese kool in dunne

Zet de stap naar jou leefgewicht!

Wil jij graag aan de slag met jouw gezonde voornemens?

Doe mee met de
30 dagen challenge

Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?