Deze koolhydraatarme bloemkoolschotel is een heerlijk gerecht voor het hele gezin. Makkelijk te bereiden, boordevol groente en snel op tafel! Tijdens het PowerSlim programma is deze schotel geschikt vanaf fase 2A. Het recept is gebaseerd op 1 persoon.
Ingrediënten:
- 150 gram bloemkool
- 100 gram sperziebonen
- 15 gram ui
- 1 teen knoflook
- 15 gram boursain cuisine light
- 20 gram geraspte kaas 30+
- 30 ml kookroom light
- 100 gram kipfilet reepjes
- 10 gram peterselie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Maak de bloemkool schoon en snijd de bloemkoolroosjes los. Kook de sperziebonen samen met de bloemkool beetgaar.
Meng in een kom ondertussen de gesnipperde ui, fijngesneden knoflook,kookroom, geraspte kaas en de boursain cuisine light.
Giet de bloemkool en de sperziebonen af en verdeel in een ovenschaal de groente, de kipreepjes en de kaassaus.
Bak de ovenschotel in ongeveer 40 minuten af.
Vak de peterselie fijn en serveer de bloemkoolschotel met de fijn gehakte peterselie.
Voedingswaarde
Koolhydraten | 13.1 gram |
Vetten | 9.8 |
Eiwitten | 33.3 |