fbpx

Boerenkool salade met knakworst


Boerenkool alleen als stamppot? Nee hoor! Varieer eens met dit recept; Boerenkool salade met knakworst. Koolhydraat arm en heerlijk als lunch of als diner. 

Boerenkool is een van mijn favoriete groente in de winter. En ik ben sowieso dol op stamppotten maar ook op salades. In de winter vindt ik koude salades minder lekker als het buiten stormt of vriest. En daar komt bij wanneer ik koolhydraat arm wil eten, passen daar niet de aardappels bij. Daarom bedacht ik deze variant. 

Wat heb je nodig?

  • 150 gr. (voorgesneden) boerenkool
  • 50 gr. gemengde bladsla naar keuze
  • 1/2 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 handje verse Basilicum
  • 150 gr. knakworst uit blik of pot

 

Bereidingswijze

Snij de rode ui en fruit deze met de knoflook met de olie in een wokpan. Snij de knakworsten in stukjes en bak deze even kort mee. Doe de boerenkool erbij en wok deze ongeveer 5 minuten. Blijf de boerenkool wel omscheppen.

Verdeel de bladsla op een schaal of bord. Doe daar de boerenkool en knakworsten bij. Voeg als laatste de basilicum toe. En klaar is de Boerenkool salade!

Eet smakelijk! Ik hoor graag van je of je het recept geprobeerd hebt en natuurlijk of het je smaakte!

Recept gebaseerd op 1 persoon, PowerSlim proof vanaf fase 1a.

>>> Printversie


Deel dit bericht:

Lees meer...

Stralend de feestdagen in PS food and lifestyle Beautyfarm LaSarel

Stralend de feestdagen in

De kerst, daar heb ik heel veel zin in want ik ga het nu anders aanpakken! Waar ik voorheen geen nee kon zeggen en alles

ervaring ps food and lifestyle Eva

Wat moest ik veel eten!

Tevreden zijn over mezelf en mijn eigen lichaam. Dat was het doel wat ik mezelf had gegeven. Ik ben al jaren bezig met mijn gewicht

Ervaring ps food and lifestyle Wendy LaSarel

Afvallen lukte de laatste jaren niet

Stoute schoenen Ik wist al een tijd dat mijn schoonheidsspecialiste (Saskia) coach is met het PS. food & lifestyle programma, maar dacht altijd dat dit toch niets voor mij was.

Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?