In deze gekke tijd van COVID-19 is het zeker zo belangrijk om goed voor jezelf en je gezin te zorgen om gezond te blijven. Daarom heb ik deze lekkere rijke soep gemaakt boordevol vitamine C en D. Knolselderij is een goede bron van vitamine C wat belangrijk is voor de weerstand en om je energie op peil te houden. En door de grote hoeveelheid vitamine K is het ook heel goed voor onze botten. Daarnaast stimuleert het de werking van de nieren zodat er meer gifstoffen uit het lichaam worden verwijderd. Een echte Powerfood dus ;- )! In combinatie met de champignons, welke calorie- en vetarm zijn en rijk aan mineralen, vitaminen en vezels zijn, tellen ze daarom ook mee voor de aanbevolen 2 ons groenten per dag. Zo zijn champignons een belangrijke bron van Vit. B2, Vit. B3, foliumzuur en van de mineralen kalium en fosfor.
Ingrediënten (6 portie’s)
- 250 gram (kastanje) champignons
- 1 knolselderij
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 el olijfolie
- 6 zongedroogde tomaatjes uit olijfolie
- snuf peper
- 1,5 liter groentebouillon of Powerslim kruiden bouillon
- 1 eetlepel verse of gedroogde peterselie
Bereidingswijze:
- Snijd de ui en knolselderij in blokjes, versnipper de knoflook
- Verwarm in een soeppan de eetlepel olie
- Fruit de ui en knoflook aan en voeg vervolgens de knolselderij toe, bak even kort mee en voeg de peper toe naar smaak.
- Voeg de bouillon toe en laat 30 minuten pruttelen.
- Snijd ondertussen de champignons in schijfjes en bak deze.
- Pureer met de staafmixer de soep met de zongedroogde tomaatjes en de helft van de gebakken champignons.
- Garneer de soep met de overige champignons en de peterselie
Tip: Serveer de soep met de PowerSlim grissini’s
Voedingswaarde per portie
Koolhydraten | 10.6 gram |
Vetten | 2.8 |
Eiwitten | 5.4 |