fbpx

De 5 beste vakantie beautytips


Heb jij ook zo’n zin in de vakantie? Wij wel! Veel van onze cliënten zorgen ervoor dat wanneer ze op vakantie gaan er tip top uit zien. Haren gekleurd en geknipt, nagels gelakt, wenkbrauwen in de plooi en de bikinilijn of rug geharst. Maar hoe zorg je ervoor dat al dat werk niet voor niks is geweest? Zodat je niet met een droge verbrande huid of beschadigd droog haar terug komt? Hieronder lees je de 5 beste vakantietips.

Tip 1

Voor een mooie haardos op vakantie: Iedere dag wassen met weinig shampoo: Hoe goed je ook op het strand gedoucht hebt, eenmaal thuis was je je haar met een milde en vooral vochtherstellende shampoo. Ook hier is het weer van belang dat je een product van goede kwaliteit kiest. Gebruik maar weinig shampoo en leng het product, voordat je het op je haar aanbrengt, aan met water. Verwen je haar na het wassen met een goede, vochtinbrengende conditioner. Op vakantie is een ‘leave in’ conditioner wel zo makkelijk. Je hebt er minder werk aan. Controleer goed of de producten die je gebruikt geen alcohol bevatten. Om je haar meer te laten glanzen, is het goed om na het wassen je haar na te spoelen met koud water.

Tip 2

Het is bekend dat het goed is om je huid te scrubben voor de vakantie. Dit zorgt ervoor dat de dode huidcellen verdwijnen en je een mooie, geleidelijke bruine kleur krijgt tijdens het zonnen. Zorg er wel voor dat je dit drie tot vier dagen voordat je op vakantie gaat doet. Op die manier kan je huid tot rust komen voordat je meteen in de zon gaat. Hydrateer je huid na het scrubben met een goede vochtherstellende crème. Wil je een bezoek brengen aan een hamam tijdens je vakantie? Doe dit dan de eerste of de tweede dag. Dan kan je huid daarna rusten en mooi bruin worden tijdens het zonnen.

Tip 3 

Om geen kilo’s aan te komen: Neem deze “checklist” mee en je zult zien dat je niet aan hoeft te komen tijdens je welverdiende vakantie!

 • Ik test niet het hele buffet
 • Ik begin de dag met een stukje fruit en daarna kies ik pas de rest van mijn ontbijt
 • Ik drink bij élke maaltijd flink wat water
 • Ik kies één dessert uit per dag
 • Ik zal mijn maaltijd (behalve het ontbijt) altijd beginnen met een soepje en daarna een salade, pas daarna wandel ik langs het buffet
 • Ik zal elke dag deelnemen aan een leuke activiteit naar keuze (aqua-gym , dansen, zwemmen…)
 • Ik kies altijd voor groenten en vlees, dat vult ¾ van mijn bord. Dat vul ik aan met brood, rijst of andere koolhydraten
 • Ik zal niet elke dag frietjes eten (tenslotte zijn die toch nergens zo lekker als bij ons)
 • Overdag laat ik de alcohol links liggen, ’s avonds mag een glaasje wel eens
 • Het middernachtbuffet laat ik aan me voorbij gaan
 • Ik eet als ik honger heb, bij knorrende maag dus
 • Ik rond mijn maaltijd af als ik genoeg heb, niet als mijn bord leeg is

 

Tip 4

Om niet te verbranden: Je bent jezelf helemaal aan het insmeren met een zonnebrandcrème en je smeert je gezicht ook maar meteen helemaal in met deze crème. Maar deze zijn vaak veel te vet en niet geschikt om op je gezicht te smeren. Er zijn wel zonnebrandcrèmes die geschikt zijn voor zowel je lichaam als je gezicht, maar dit staat dan duidelijk op het flesje aangegeven. En er zijn zonnebrandcrèmes die speciaal afgestemd zijn op je gezicht, wat eigenlijk nog beter is. En vergeet vooral niet om je oren ook in te smeren! Deze worden vaak vergeten en verbranden juist extra snel.

Tip 5 

Zon in je make-up: Met een zonnepoeder of een foundation met bronzing effect zit de zomer meteen in je look. Je kunt kiezen voor een foundation of een BB crème met een SPF. Wil je nog meer gaan voor gemak? Kies dan voor een minerale poeder. Deze bevat alleen natuurlijke pigmenten en kan in de zon gedragen worden zonder dat je kans hebt op pigmentvlekjes.


Deel dit bericht:

Lees meer...

Nieuw! Gezichtsbehandeling Radiante Calming

Radiante Calming is een behandeling, die geleidelijk aan roodheden vermindert, de huid verzacht en kalmeert, de huidversterkt en het vochtgehalte op peil brengt.  Radiante Calming is een uniek concept voor ​roodheden in het gelaat   Diffuse roodheid of rode vlekken in het gelaat kunnen mensen als zeer ​cosmetisch storend ervaren. ​Vaak is diffuse roodheid zichtbaar



Bloemkoolsoep met champignons

Bereidingstijd 25 min | 1 persoon | Fase 1 PS Food & lifestyle programma INGREDIËNTEN 250 ml PS. food & lifestyle kruidenbouillon of tuinkruiden bouillon

Stralend de zomer in met het 6 weken zomerprogramma!

Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?