fbpx

Fabels en feiten over rimpels


Er zijn talloze reclames en artikelen over anti-rimpel crèmes. Ook zijn er veel adviezen waar van ze zeggen dat uw rimpels minder worden of zelf helemaal verdwijnen. Veel onderzoeken tonen aan wat goed is voor uw huid, maar soms krijgen we zoveel informatie dat we niet meer weten wat we moeten geloven en wat fabels of feiten zijn.

Daarom heb ik hier voor u een aantal fabels en feiten onder elkaar gezet.

Fabels:

 1. Vitamine C slikken en crèmes gebruiken waar vitamine C in zit kan resulteren in huid verjonging
  Vitamine C helpt de huid bij het genezen van wondjes en heeft ook zon beschermende eigenschappen. Er is alleen geen bewijs te vinden dat het de huid kan verjongen of rimpels helpen te verminderen.
 2. Zonnen onder een zonnebank is beter dan de zon
  Dit is jammer genoeg niet waar. Een zonnebank droogt uw huid namelijk uit. Het vocht in je huid verdampt en bovendien word de kwaliteit van elastine en collageen in de huid minder. Hierdoor word uw huid leerachtig.
 3. Ik hoef geen zonneproducten te gebruiken als ik weinig buitenshuis ben
  Zelfs op een bewolkte dag of als u gewoon in de auto zit dringt de UVA-straling door tot uw huid. Hierdoor krijgen rimpels sneller een kans. Gebruik daarom in de zomer een crème met SPF 30 en voor alle andere tijden in het jaar een van SPF 15. Er wordt beweerd dat het ingrediënt Avobenzone de meest effectieve UVA-blocker is. Kijk dus in verschillende crèmes of dat erin zit, het kan nooit kwaad.
 4. Er is geen verschil tussen een dag- en nachtcrème
  Dat klopt niet. Er is wel degelijk een verschil tussen een dag- en nachtcrème. Een dagcrème beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf, zoals UV-licht. Een nachtcrème voedt en ondersteunt het herstelproces van de huid.
 5. Huidverzorging moet worden afgestemd op leeftijd
  Nee. Een goede huidverzorging wordt afgestemd op de conditie van de huid. De ene vrouw heeft op haar veertigste al een vochtarme huid en dus een romige, hydraterende crème nodig, terwijl de andere dan juist een heel vette huid heeft en beslist geen rijke crème zou moeten gebruiken. Welke crème het meest geschikt is, wordt dus bepaald door het huidtype.

 

Feiten:

 1. Van lachen krijgt u kraaienpootjes
  Dat klopt jammer genoeg. Wie veel fronst, lacht of met de ogen knijpt houdt daar op langere termijn fijne lijntjes aan over. Maar dat is geen reden om niet te lachen! Want veel lachen is gelukkig wel goed voor uw lichaam en geest.
 2. Stress veroorzaakt rimpels
  Collageen zorgt ervoor dat de huid er mooi en jong uitziet. In een stress periode maakt uw lichaam een stof aan die collageen afbreekt. Hoe meer stress hoe minder collageen en hoe minder collageen, hoe meer rimpels. Dus vermijd stress en behoud een strakkere huid.
 3. Van veel slapen blijft de huid jonger
  Als u vaak weinig nachtrust hebt word de huid letterlijk snel ouder. Er zijn hier verschillende onderzoeken naar gedaan. Door veel slaaptekort worden er bepaalde hormonen meer aangemaakt dan normaal. Deze verslechteren de huid conditie waardoor er huid verslapping en rimpels ontstaan.
 4. Wat je eet heeft invloed op de conditie van de huid
  De vitaminen, mineralen en andere micronutriënten uit onze voeding dragen bij aan een gezond lichaam en een gezonde huid. We kunnen onze huid ook van buitenaf ‘voeden’ met producten die vitaminen en andere waardevolle nutriënten bevatten.
 5. Bestaande rimpels vervagen wel door de juiste crème maar verdwijnen niet
  Ja. Ook dat klopt. Men denkt vaak dat rimpels door een anti-rimpelcrème verdwijnen. Helaas gaat een rimpel die er al is, niet meer weg. Wel kun je de rimpel met een goede anti-rimpelcrème minder diep maken of vervagen. Daarom is het belangrijk om tijdig met een goede huidverzorging te beginnen. Dat kan het proces van rimpelvorming zeker vertragen.

 

Eenvoudig rimpels voorkomen
Kort samengevat, gebruik altijd zonnen bescherming, zorg voor genoeg slaap en ontspanning, drink genoeg water, eet minder vet en tot slot zorg dat je genoeg fruit, groenten, bonen, vis en noten eet.

Wil je graag advies over welke huidverzorging bij je huid past? Aarzel dan niet om een afspraak te maken voor een gratis huidanalyse. We helpen je graag!


Deel dit bericht:

Lees meer...

Nieuw! Gezichtsbehandeling Radiante Calming

Radiante Calming is een behandeling, die geleidelijk aan roodheden vermindert, de huid verzacht en kalmeert, de huidversterkt en het vochtgehalte op peil brengt.  Radiante Calming is een uniek concept voor ​roodheden in het gelaat   Diffuse roodheid of rode vlekken in het gelaat kunnen mensen als zeer ​cosmetisch storend ervaren. ​Vaak is diffuse roodheid zichtbaar



Bloemkoolsoep met champignons

Bereidingstijd 25 min | 1 persoon | Fase 1 PS Food & lifestyle programma INGREDIËNTEN 250 ml PS. food & lifestyle kruidenbouillon of tuinkruiden bouillon

Stralend de zomer in met het 6 weken zomerprogramma!

Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?