fbpx

Feestelijke make-up tips


De feestdagen staan weer voor de deur en dan vinden we het vaak erg leuk om er feestelijk uit te zien. Een mooie outfit, haren in de plooi en dan komt make-up als finisching touch. Hieronder geef ik je aantal tips om je feestelijke make-up niet te laten mislukken. Veel plezier en succes!

1) Dagcrème

Gebruik een goede dagcrème aangepast aan je huidtype. Dagcrème is de basis van iedere make-up. Foundation opbrengen is een stuk makkelijker als je huid al wat crème heeft opgenomen.

2) Foundation

Op een doordeweekse dag neem je misschien niet de moeite om een foundation te gebruiken, maar een lichte foundation laat je gezicht echt stralen en zorgt dat de rest van je make-up beter blijft zitten. Vergeet vooral niet je hals en decolleté mee te nemen. Voor een wat transparante natuurlijke look kies je bijvoorbeeld een BiBi crème. Vertoont je huid veel roodheden of is je huid gevoelig kies dan voor een minerale foundation poeder. Bij lijntjes en rimpels kies dan voor een iets lichtere teint. Donkere foundations maken je rimpels optisch dieper en lijk je dus ouder. 

3) Poeder

Bij de meeste foundations hoef je tegenwoordig geen extra poeder meer te gebruiken. Je kunt wel een poederdoosje in je tas stoppen om je make-up in de loop van de dag/avond wat bij te werken. Poeder matteert. Glim je snel doordat je een wat vettere huid hebt? Gebruik dan de poeder op je neus, kin en voorhoofd. Een poeder zorgt er tevens voor dat je foundation beter blijft zitten. Kies een kleur die gelijk is aan je foundation.

4) Blush

Om met de feestdagen extra te stralen gebruik je een blush met een parelmoer- of een goudglansje. Breng de poeder met een grote kwast aan op je konen óf op je jukbeenderen.

5) Wenkbrauwen

Zet je wenkbrauwen aan met een wenkbrauwpoeder of een beetje bruine oogschaduw. Je kunt je wenkbrauwen mooi modelleren met een wenkbrauw borsteltje.

6) Smokey eyes

Smokey eyes zorgen voor een feestelijke, sensuele look. Deze oogmake-up is niet eenvoudig aan te brengen, maar is zeker de moeite waard. Houd je niet van donkere kleuren? Kies dan voor basic kleuren zoals, bruin, goud en off white. Kijk vooral naar de kleur van je ogen. Heb je lichte ogen? Kies dan voor bruin of groen tinten. Bij donkere ogen straal je met lichte kleuren zoals; blauw, paars en oranje.

7)  Eyeliner

Eyeliner maakt je ogen tot ware blikvangers. Kies voor zwart voor een glamourlook, bruin voor een natuurlijker effect, of experimenteer met paars of aqua. Het aanbrengen van een vloeibare eyeliner vereist enige oefening. Met een oogpotlood bereik je ook een feestelijk effect.

8) Mascara

Mascara is hét wondermiddel voor je wimpers. Gebruik een mascara die je wimpers voller en langer doet lijken. Krul voor een optimaal resultaat je wimpers met een wimperkrultang en breng minimaal drie laagjes aan. Maar pas op voor ‘spinnenpootjes’!

9) Lipstick

Gekozen voor een heftige oogmake-up? Houd je lippen dan lekker naturel. Vul met een kwastje je lippen in met een roze of een nude lipstick en doe er een laagje gloss overheen.

10) Feel good!

Hoe je je voelt is nog veel belangrijker dan hoe je eruit ziet. Als jij je lekkerder voelt met alleen een lik mascara op je wimpers, sla dan gerust alle bovenstaande stappen over!

Feestmake-up do’s & dont’s

Wel:

  • Verras je geliefde en familie met jouw compleet nieuwe look. Durf te kiezen voor – en te investeren in – een modern kapsel, een andere haarkleur of een nieuwe outfit.
  • De feestdagen brengen vaak een portie stress met zich mee. En dat zie je aan je huid. Neem dus voldoende tijd om te ontspannen en doe een schoonheidsslaapje!
  • Gebruik een highlighter, maar wel op de juiste plaatsen! Breng de highlighter bij voorkeur op je ooglid, net onder je wenkbrauwen, aan. Je kunt als je wilt met een highlighter ook je jukbeenderen extra accentueren. Maar bedenk ook hier; overdaad schaadt!
  • Hoewel je de feestdagen voornamelijk in flatterend kaarlicht door zult brengen, bekijk het eindresultaat van je feestmake-up toch even kritisch in fel licht. Als je er onder een tl-buis goed uit ziet, zul je er in gedempt licht in één woord fantastisch uit zien!

Niet:

  • Kies niet voor een overdaad aan glamour. Als je zowel je ogen en je lippen ‘in de verf zet’, ziet dat er vaak wat goedkoop uit.
  • Nog nooit eerder valse wimpers aangebracht? Doe het dan ook met de feestdagen niet. Als het er niet perfect uitziet, knap je er ook niet van op.
  • Vergeet je wenkbrauwen niet. Je wenkbrauwen zijn bepalend van de totale expressie van je gezicht. Laat ze bij de schoonheidsspecialiste eens mooi in model brengen. Om het vervolgens zelf thuis goed bij te houden.
  • Kies jij ook altijd voor een oogschaduw die kleurt bij je outfit? Niet doen! Het is veel belangrijker dat je oogschaduw je ogen accentueert.

Shop je perfecte feestmake-up


Deel dit bericht:

Lees meer...

Nieuw! Gezichtsbehandeling Radiante Calming

Radiante Calming is een behandeling, die geleidelijk aan roodheden vermindert, de huid verzacht en kalmeert, de huidversterkt en het vochtgehalte op peil brengt.  Radiante Calming is een uniek concept voor ​roodheden in het gelaat   Diffuse roodheid of rode vlekken in het gelaat kunnen mensen als zeer ​cosmetisch storend ervaren. ​Vaak is diffuse roodheid zichtbaar

Stralend de zomer in met het 6 weken zomerprogramma!

Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?