Deze overheerlijke gevulde aubergine met tonijn zit boordevol groente en is daarom een gezonde maaltijd met weinig koolhydraten en veel eiwitten. Perfect koolhydraatarm recept!
Geschikt vanaf fase 1A
1 persoon
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine door de helft en lepel van 1 helft het vruchtvlees eruit. Kook de aubergine ongeveer 5 minuten. Snijd ondertussen het vruchtvlees fijn. Snijd de tomaat (verwijder het vruchtvlees en snijd dan in blokjes), champignon en courgette in blokjes. Bak de groente in 1 eetlepel olijfolie en voeg naar smaak zout, peper, knoflookpoeder en oregano toe. Wanneer de groente slap zijn voeg dan de tonijn toe. Bak kort mee. Voeg als laatste de boursin toe. Haal de gekookte aubergine uit de pan en leg in een ovenschaal. Verdeel het tonijn groente mengsel in de aubergine en laat nog 20 minuten garen in de oven.
Ingrediënten:
- 100 gram tonijn in water
- 1/2 aubergine
- 25 gram courgette
- 1/2 tomaat
- 1 champignon
- 1 eetlepel boursin cuisine light
- 1 eetlepels olijfolie
- zout
- peper
- oregano
Voedingswaarde
Koolhydraten | 10 gram |
Vetten | 2.2 |
Eiwitten | 32.6 |