fbpx

Haal motivatie uit demotivatie!


Blue Monday: Motivatie-tips!

Elk jaar is er heel wat tumult over ‘Blue Monday’. Is het nu de derde maandag van het jaar of pas op de maandag van de laatste volle week van januari? Eigenlijk bestaat het misschien niet eens echt, wellicht alleen in ons hoofd. Volgens de methode van psycholoog Cliff Arnall kom je dit jaar uit op 23 januari. Ik gebruik deze gelegenheid graag om je tips te geven om je fitter en energieker te voelen en dus geen last te hebben van de ‘winterblues’. Wat is Blue Monday dan precies? Het zóu de meest deprimerende dag van het jaar zijn, maar er is echter weinig wetenschappelijks aan. Toch is dit wel een periode van het jaar waarin we de motivatie weleens kwijtraken. Het is namelijk een donkere periode, met vaak slecht weer, regen en soms wat (natte) sneeuw. Velen hebben hun goede voornemens alweer ver achter zich liggen. En de vakantie lijkt nog zó ver weg!

Maar….niet getreurd: een slechte dag is precies even lang als een goede!

Er zit motivatie in demotivatie

Als er sprake is van een dalende motivatie, demotivatie dus, dan wil dat vooral zeggen dat je tot voor kort nog wel gemotiveerd was. En dat je dus dat gevoel weer even terug moet halen, zodat de motivatie weer toeneemt in plaats van verder afneemt! Het is er wel, maar het moet alleen drijvende gehouden worden.

Keep your head up!!

5 Tips om jouw motivatie hoog te houden:

1. Beloon jezelf Positief belonen werkt.

Ja, ook volwassenen reageren hier positief op! Plan bijvoorbeeld een leuke activiteit met je partner of ga eens iets leuks doen met vriendinnen (workshop make-up, lekker thee drinken of een film kijken). Beloon jezelf dus met iets leuks. Lees anders de tips van afgelopen vrijdag nog eens door voor nog meer inspiratie. Beloon jezelf voor de inspanning en niet voor het resultaat Er zijn nu eenmaal verschillen tussen mensen. De ene valt een tikje sneller af dan de andere. Kijk dus vooral naar jouw resultaat, niet naar dat van anderen. Zo vallen mannen bijvoorbeeld iets sneller af dan vrouwen en zorgt de menopauze soms ook voor een iets langzamer afvalproces. Beloon jezelf dus met iets leuks omdat jij het goed doet, en niet voor het gewicht dat je afgevallen bent deze week. Kortom: beloon het goede gedrag!

2. Zoek positieve mensen op

Is de pauze op je werk herleid tot een klaagzang, of vol met negatieve verhalen?! Ga dan maar lekker naar buiten! Een lekker frisse neus zal je meer plezier doen, dan deprimerende verhalen. Zoek de mensen die wel positief zijn op, en trek je daaraan op. Sluit je dus aan bij de collega’s die een gezonde maaltijd voor zich hebben, en laat de verhalen over gebak en chocolade even voor wat het is.

3. Maak een plan

Een plan zorgt ervoor dat jij je makkelijker aan je programma houdt. Het lijkt dan alsof je minder inspanning moet leveren en toch een goed resultaat hebt, dat voelt goed aan! Gebruik eventueel een weekmenu van PowerSlim of stel er zelf eentje samen.

4. Droom even weg naar…. jouw toekomst

Kijk nog eens naar jouw verhaal dat je hebt omschreven op dag 1, en droom even lekker weg…..Zie je jezelf al lekker shoppen met vriendinnen, zonder moeite kunnen sporten of lekker aan het spelen met je (klein)kinderen? Focus op wat wel mag Het heeft geen zin om de focus te leggen op wat je nu beter even niet eet/doet…als jij je goede voornemens waar wilt maken. Dus full focus op wat wél mag!

5. Zin in iets lekkers?

Het kan je wel eens overkomen dat je zin hebt in een extra eetmoment. Je lijkt net niet voldoende verzadigd. Binnen het PowerSlim-programma hoeft dat geen probleem te zijn: 1 portie meer mag, 1 portie minder niet. Dus heb je er behoefte vandaag aan?! Neem dan een extra portie PowerSlim. (Let wel op dat je daarmee niet de 40g koolhydraten per dag overschrijdt) Dus kies liever niet voor een PowerSlim-product met een vlag. Positieve quotes Schrijf positieve quotes en positieve eigenschappen van jezelf op kleine briefjes en hang deze op in huis. Op de badkamerspiegel, op de deur, in de koelkast,….overal. Zo bots je de hele dag op positieve boodschappen. Wedden dat je negatieve wolkjes sneller wegdrijven?


Deel dit bericht:

Lees meer...

Nieuw! Gezichtsbehandeling Radiante Calming

Radiante Calming is een behandeling, die geleidelijk aan roodheden vermindert, de huid verzacht en kalmeert, de huidversterkt en het vochtgehalte op peil brengt.  Radiante Calming is een uniek concept voor ​roodheden in het gelaat   Diffuse roodheid of rode vlekken in het gelaat kunnen mensen als zeer ​cosmetisch storend ervaren. ​Vaak is diffuse roodheid zichtbaar



Bloemkoolsoep met champignons

Bereidingstijd 25 min | 1 persoon | Fase 1 PS Food & lifestyle programma INGREDIËNTEN 250 ml PS. food & lifestyle kruidenbouillon of tuinkruiden bouillon

Stralend de zomer in met het 6 weken zomerprogramma!

Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?