fbpx

Havermout cupcakes met Griekse yoghurt en blauwe bessen


Toen ik deze havermout cupcakes ging maken moest ik denken aan de het liedje “visite” wat altijd bij het tv programma Life4you gezongen werd wanneer er een gast kwam. In mijn geval kreeg ik gewoon gezellig een vriendin op de thee. Ik wilde iets lekkers maken wat gezond maar toch ook verrukkelijk moest zijn. Ik was s’morgens bij de bakker en had zin in een gebakje, maar ja om nou zomaar een gebakje te nemen…. Dus bedacht ik maar mijn eigen gebakje; Havermout cupcakes met Griekse yoghurt en blauwe bessen. In een handomdraai gemaakt en inderdaad verrukkelijk! Mijn vriendin vroeg meteen het recept. Nou hieronder komt het recept van de verrukkelijke havermout cupcakes.

 

 

 

Benodigdheden voor 6 havermout cupcakes:

  • 2 rijpe bananen
  • 60 gram havermout
  • 2 mespuntje vanille poeder/suiker
  • 2 eetlepels honing
  • 6 grote eetlepels Griekse yoghurt 
  • 100 gram blauwe bessen 
  • 6 siliconen cupcakes vormpjes

 

Werkwijze:

Vervarm de oven voor op hetelucht 180 graden. Prak de bananen in een kom en voeg de de vanille, honing en havermout toe. Verdeel het plakkerige beslag over de cupcakes en zorg er voor dat je er een soort kuipje van maakt. Dit doe je door het beslag wat meer tegen de zijkant aan te drukken. Bak vervolgens de cupcakes 20 minuten af in de oven. Laat de cupcakes afkoelen. Daardoor worden ze harder. Vul ze dan met de yoghurt en versier met de blauwe bessen.

En zoals in het liedje; “Visite, visite, wat zullen we genieten!”


Deel dit bericht:

Lees meer...

Stralend de feestdagen in PS food and lifestyle Beautyfarm LaSarel

Stralend de feestdagen in

De kerst, daar heb ik heel veel zin in want ik ga het nu anders aanpakken! Waar ik voorheen geen nee kon zeggen en alles

ervaring ps food and lifestyle Eva

Wat moest ik veel eten!

Tevreden zijn over mezelf en mijn eigen lichaam. Dat was het doel wat ik mezelf had gegeven. Ik ben al jaren bezig met mijn gewicht

Ervaring ps food and lifestyle Wendy LaSarel

Afvallen lukte de laatste jaren niet

Stoute schoenen Ik wist al een tijd dat mijn schoonheidsspecialiste (Saskia) coach is met het PS. food & lifestyle programma, maar dacht altijd dat dit toch niets voor mij was.

Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?