fbpx

Havermout cupcakes met Griekse yoghurt en blauwe bessen


Toen ik deze havermout cupcakes ging maken moest ik denken aan de het liedje “visite” wat altijd bij het tv programma Life4you gezongen werd wanneer er een gast kwam. In mijn geval kreeg ik gewoon gezellig een vriendin op de thee. Ik wilde iets lekkers maken wat gezond maar toch ook verrukkelijk moest zijn. Ik was s’morgens bij de bakker en had zin in een gebakje, maar ja om nou zomaar een gebakje te nemen…. Dus bedacht ik maar mijn eigen gebakje; Havermout cupcakes met Griekse yoghurt en blauwe bessen. In een handomdraai gemaakt en inderdaad verrukkelijk! Mijn vriendin vroeg meteen het recept. Nou hieronder komt het recept van de verrukkelijke havermout cupcakes.

 

 

 

Benodigdheden voor 6 havermout cupcakes:

  • 2 rijpe bananen
  • 60 gram havermout
  • 2 mespuntje vanille poeder/suiker
  • 2 eetlepels honing
  • 6 grote eetlepels Griekse yoghurt 
  • 100 gram blauwe bessen 
  • 6 siliconen cupcakes vormpjes

 

Werkwijze:

Vervarm de oven voor op hetelucht 180 graden. Prak de bananen in een kom en voeg de de vanille, honing en havermout toe. Verdeel het plakkerige beslag over de cupcakes en zorg er voor dat je er een soort kuipje van maakt. Dit doe je door het beslag wat meer tegen de zijkant aan te drukken. Bak vervolgens de cupcakes 20 minuten af in de oven. Laat de cupcakes afkoelen. Daardoor worden ze harder. Vul ze dan met de yoghurt en versier met de blauwe bessen.

En zoals in het liedje; “Visite, visite, wat zullen we genieten!”


Deel dit bericht:

Lees meer...

Zet de stap naar jou leefgewicht!

Wil jij graag aan de slag met jouw gezonde voornemens?

Doe mee met de
30 dagen challenge

Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?