fbpx

Is het dagelijks verzorgen van je oog huid nodig?


Een vaak gebruikte uitspraak is dat je ogen de spiegels zijn van je ziel. Maar soms voel je je goed en ziet de huid rondom je ogen (de oogcontouren) er toch niet goed uit. De dunne huid rondom de ogen krijgt met de jaren ook te maken met huidveroudering. Vanaf je 25ste begint de huidconditie af te nemen en kunnen de eerste tekenen van het ouder worden zich aandienen. Denk hierbij aan fijne lijntjes, poriën die iets grover worden of een wondje wat niet mooi geneest. Er spelen veel verschillende factoren een rol bij en hoe iemand ouder wordt. De twee belangrijkste factoren zijn erfelijkheid, wat je hebt meegekregen aan soepelheid, structuur en stevigheid. Hier kun je zelf niet veel aan veranderen. De tweede gelukkig wel, dat is een goede oogverzorging. Maar hoe verzorg je de huid rond je ogen? Met welke producten en met welke regelmaat. Daarover lees je alles in deze column.

Wat is het verschil tussen je ooghuid en gezichtshuid?

Rond de ogen is de huid erg dun, hooguit een halve millimeter! Dat is ongeveer 6x zo doen dan je gezichtshuid. Dit verschilt nogal en is dan ook een van de grote reden dat lijntjes, wallen, kraaienpootjes en overhangende oogleden zo snel zichtbaar zijn. Daarom is een goede verzorging die speciaal ontwikkeld is voor de huid rondom je ogen ontzettend belangrijk!

Stap 1: een goede oogverzorging

Het begint met dagelijks de ooghuid reinigen en eventueel ontdoen van make-up. Helaas hoor ik nog te vaak dat er vrouwen zijn, die hun oog make-up niet verwijderen vóór het slapen gaan. Wees lief voor deze dunne huid en haal de make-up er ‘s avond toch echt af. Gebruik voor het verwijderen een passend product, dat niet irriteert. LaSarel heeft daarvoor een reiniger die je zowel voor de ogen als gezicht kunt gebruiken. Dus je slaat meteen 2 vliegen in 1 klap. Je huid gereinigd en je oogmake-up is er meteen af. Vaak hoor ik in de salon dat ze het zo’n gedoe vinden. Die watjes en al die handelingen. Ik heb daarover een video opgenomen waarin ik laat zien dat je huid reinigen niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Stap 2: oogverzorging aanbrengen

Je dag of nachtcrème is niet geschikt voor rond de ogen. De dunne ooghuid kan niet goed tegen de vetten in een gezichtscrème. Het resultaat is vaak dat er vochtwallen ontstaan of een gerstekorreltje. Beide zijn natuurlijk niet gewenst. Een speciaal ontwikkeld product past beter en geeft een mooier resultaat. Hieronder bespreken we een paar producten voor de oogverzorging.

  • Een ooggel is erg fijn voor in de ochtend. Het voelt lekker fris, werkt op de bloedcirculatie en is daardoor ook iets vochtafvoerend. Dus word je ‘s ochtends wakker met vochtwallen? Gebruik dan zeker een ooggel.
  • Een oogcrème bevat iets vet en kan fijn zijn in de avond. Oogcrème is ook ideaal als je een eczeem gevoelig bent rond de ogen of in de wintermaanden. Oogcrème beschermt meer en werkt meer in op je vocht-vet balans.
  • LaSarel heeft daarnaast nog een extra oogserum ontwikkeld. Dit zijn de oogparels. Deze 6 tot 28 dagen durende kuur geeft je ooghuid een echte oppepper. Het tover ingredient is tri-peptide. Een werkstof gewonnen uit de dode zee. Werkt zeer krachtig op de droge en vermoeide huid en verfijnt ook de fijne lijntjes rondom je ogen. 

Laatste oogverzorging tips

Het geheim van een mooie ooghuid is dus een goede verzorging met de juiste

Om af te sluiten nog een paar leuke tips.

  1. Bewaar je ooggel in de koelkast. Daardoor wordt de gel frisser. Na het aanbrengen van de gel werkt het net iets beter voor de circulatie en vochtafvoer.
  2. Bewaar in een afgesloten doosje vochtige wattenschijfjes met eventueel een paar druppels van je favoriete ooglotion in de koelkast. Heerlijk als verkoelend oogkompres na een drukke dag.
  3. Toverhazelaar of Hamamelis zijn erg goed tegen rode en opgezwollen ogen. Schep een theelepel gedroogde Hamamelis in een kopje gekookt water en laat dit afkoelen. Daarna zeven met een kleine zeef en het water in een afgesloten flesje bewaren. Perfect als ooglotion. Zelfgemaakte lotion is wel beperkt houdbaar.
  4. Draag in de zomer een zonnebril om de huid rond je ogen goed te beschermen tegen uv-straling.

 


Deel dit bericht:

Lees meer...



Bloemkoolsoep met champignons

Bereidingstijd 25 min | 1 persoon | Fase 1 PS Food & lifestyle programma INGREDIËNTEN 250 ml PS. food & lifestyle kruidenbouillon of tuinkruiden bouillon

Pad thai koolhydraatarm recept

Pad Thai | Koolhydraatarm recept

Bereidingstijd 30 min | 2 personen | Fase 3 PS Food & lifestyle programma INGREDIËNTEN 300 g scampi’s1,5 el kokosolie150 gr Chinese kool in dunne

Stralend de zomer in met het 6 weken zomerprogramma!

Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?