Deze knolselderij puree is echt een aanrader als bijgerecht in een koolhydraatarm dieet om aardappels te vervangen. Ook perfect als basis voor stamppot!
Knolselderij puree
Bijgerecht voor 1 persoon
Geschikt vanaf fase 2a
Ingrediënten:
- 150 gram knolselderij in blokjes
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Doe de olijfolie in een pan en fruit/bak de knolselderij met peper en zout aan.
- Voeg wat water toe zodat de knolselderij net onder water staat.
- Stoof ongeveer 15 tot 20 minuten op laag vuur.
- Giet het overtollig vocht af.
- Doe de knolselderij terug in de pan en kook de knolselderij droog.
- Pureer de knolselderij met een staafmixer.
Tip: Knolselderij is een ook een goede basis voor stamppot. Voeg bijvoorbeeld andijvie, boerenkool of zuurkool toe voor een lekkere winterkost!
Voedingswaarde
Koolhydraten | 8 gram |
Vetten | 9.1 |
Eiwitten | 3.9 |