Dit koolhydraatarm recept pindakaas brood is echt een aanrader om te gebruiken vanaf fase 2C van het PowerSlim programma. Ik kreeg de tip van een PowerSlimmer en ik moet zeggen het is echt lekker! Zelfs mijn man en kinderen zijn er ook dol op! Je kunt het met van alles beleggen; zoet, hartig, fruit maar ook met een laagje roomboter is het erg lekker als snack bij de koffie of thee.
Ingrediënten
- 250 gram pindakaas PowerSlim
- 20 gram roomboter of kokosolie, gesmolten
- 4 ei(eren)
- 1-1½ eetlepel koek- of speculaaskruiden (of meer als je kruidiger wilt)
- 1 el zoetstof naar keuze en smaak
- snuf zout
- 2 theelepels bakpoeder (wijnsteen)
- 20 gram – 6 stuks paranoten of andere noten/zaden naar keuze
- 100 gram Griekse yoghurt
- 1 eetlepel sesamzaad of zaden om te garneren
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht) en vet een normaal formaat brood- of cakevorm in of gebruik natgemaakt uitgeknepen bakpapier, dan til je het brood er gemakkelijk uit.
- Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.
Doe pindakaas, gesmolten roomboter samen met de eieren en de Griekse yoghurt in de mengkom en mix alles door elkaar tot een homogene massa. - Meng koek-, of speculaaskruiden, zoetstof (naar smaak!), zout en bakpoeder gelijkmatig door elkaar en mix door het pindakaas beslag.
- Hak de 6 noten fijn en mix de noten en/of zaden door het beslag.
- Stort je beslag in de brood-, of cakevorm, schraap alles uit je mengkom met een rubber spatel. Strijk de bovenkant een beetje glad en bestrooi met sesamzaad of pitten.
- Bak het pindakaasbrood 40 minuten in het midden van de oven. Controleer de gaarheid met een houten prikker, die moet schoon blijven. Anders de baktijd met 5 minuten verlengen.
- Laat 5 minuten afkoelen in de vorm, daarna nog 5 minuten op een rooster voor je de cake aansnijdt
Tip: Je kunt de plakken ook invriezen zodat je niet in de verleiding komt om alles op te eten!
Voedingswaarde per plak/snee (je haalt ongeveer 12 plakken uit 1 brood)
Koolhydraten | 1.8 gram |
Vetten | 13.1 |
Eiwitten | 10.1 |