fbpx

Koolhydraatarme huzarensalade


Dit heerlijk recept heb ik van een collega ontvangen. Ik ben dol op huzarensalade (zeker bij de barbecue en warm weer) maar weet ook dat het behoorlijk calorie en koolhydraat rijke voeding is. Dit komt vooral door de aardappel die in de huzarensalade is verwerkt. Nu is het wel zo dat een koude aardappel beter te verteren is en de zetmelen een lagere glykemische index heeft, maar als het koolhydraatarm kan dan doe ik dat toch liever! Ok, terug naar het recept. Hieronder vindt je de ingrediënten en de bereidingswijze met de voedingswaarde.

Aantal porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten + 1 uur afkoeltijd

Geschikt voor PowerSlim strikte fase 1A

Koolhydraten per portie: 8 gram
Kcal per portie: 340 Kcal
Eiwitten per portie: 22,4 gram
Vetten per portie: 23,3 gram
Vezels per portie: 3,9 gram

Ingrediënten:

1 bloemkool
1 blokje tuinkruidenbouilon
5 middelgrote zoet zure augurken (liefst van het merk Kesebeke)
3 eetlepels kappertjes
300 gram hamblokjes
4 eetlepels vol vette mayonaise
Peper en zout

Eventueel ter garnering:

2 tot 3 gekookte eieren
tomaat
komkommer

Bereidingswijze:

Snijd de bloemkool in grove stukken en kook deze in ruim water met het bouillon blokje. Snijd ondertussen de augurkjes en de ham fijn. Giet de bloemkool af en laat afkoelen. Wring de bloemkool uit in een theedoek zodat de salade niet te nat is. Meng vervolgens de augurken, kappertjes en hamblokjes met de mayonaise met de bloemkool. Voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.

Laat de huzarensalade is zijn geheel 1 uur afkoelen in de koelkast. Serveer de huzarensalade met de garnering. 

Ik zou het erg leuk vinden als je me laat weten of je dit recept hebt geprobeerd en wat je ervan vindt! Laat hieronder je reactie achter.


Deel dit bericht:

Lees meer...

Nieuw! Gezichtsbehandeling Radiante Calming

Radiante Calming is een behandeling, die geleidelijk aan roodheden vermindert, de huid verzacht en kalmeert, de huidversterkt en het vochtgehalte op peil brengt.  Radiante Calming is een uniek concept voor ​roodheden in het gelaat   Diffuse roodheid of rode vlekken in het gelaat kunnen mensen als zeer ​cosmetisch storend ervaren. ​Vaak is diffuse roodheid zichtbaar



Bloemkoolsoep met champignons

Bereidingstijd 25 min | 1 persoon | Fase 1 PS Food & lifestyle programma INGREDIËNTEN 250 ml PS. food & lifestyle kruidenbouillon of tuinkruiden bouillon

Stralend de zomer in met het 6 weken zomerprogramma!

Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?