fbpx

Koolhydraatarme kerststol

Koolhydraatarme kerststol

Kerststol is zo’n typisch kerst gerecht. Bij ons was het altijd in huis. Sinds ik zelf een koolhydraatarme levensstijl heb aangenomen neem ik nooit meer zo’n plakje kerststol omdat een plakje al gauw 29 koolhydraten oplevert! Toen bedacht ik me dat je met een beetje creativiteit ook een low carb versie moet kunnen maken. En dat is gelukt! En met een perfecte hoeveelheid koolhydraten van maar slechts 6,2 gram!

PS. Food & lifestyle heeft sinds kort twee lekkere koolhydraatarme broodbakmixen. Laat ik die nu als basis gaan gebruiken….

Wat heb je nodig?

Voor de amandelspijs:

  • 150 gram amandelmeel (zeer fijn, of zeef de meel)
  • 1 eiwit van een ei
  • citroensap van een halve citroen
  • 40 gram erythol

Voor het deeg:

Bereidingswijze

  1. We beginnen met het maken van de amandelspijs. Meng alle ingrediënten met elkaar en kneed dit met je handen. Maak een mooie rol en dek af met vershoudfolie en leg in de koelkast
  2. Bereid het brooddeeg zoals op de verpakking. Meng voorzichtig de rozijnen en de noten door het deeg en laat dan in 2 delen 50 minuten rijzen. Tip: laat het deeg rijzen op een warm plekje, bijvoorbeeld in de buurt van de kachel/verwarming.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de amandelspijs op het eerste deel van het deeg en leg het tweede deel er bovenop. Maak met je vingers de uiteinde aan elkaar zodat het brood om de amandelspijs sluit.
  4. Verdeel het amandelschaafsel op de bovenkant en bak het brood ongeveer 30-40 minuten af op 180 graden.
  5. Laat goed afkoelen en snijd de kerststol in ongeveer 12 plakken. Tip: Je kunt de plakken ook invriezen 
Koolhydraararme kerststol

Voedingswaarde

Per snee / plak (50 gram)

Kcal: 316
Vetten: 13,7 
Koolhydraten: 6,2
Eiwitten: 17,2

Geschikt vanaf Fase 2B

Deel dit bericht:

Lees meer...

Ervaring ps food and lifestyle Wendy LaSarel

Afvallen lukte de laatste jaren niet

Stoute schoenen Ik wist al een tijd dat mijn schoonheidsspecialiste (Saskia) coach is met het PS. food & lifestyle programma, maar dacht altijd dat dit toch niets voor mij was.

Magnesium, onmisbaar mineraal

Magnesium onmisbaar mineraal

Vitamines en mineralen, je hebt er vast en zeker van gehoord. Het lichaam heeft deze stoffen nodig om goed te kunnen functioneren, gezond te blijven

Slank en stralend de zomer in Na foto _Wendy-Debby

Slank en stralend de zomer in

Wendy Helmendach – 17kg en Debby Duijndam – 18kg Wendy: “Op mijn 27e werd ik moeder van mijn heerlijke dochter Zoë en 3 jaar later

Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?