fbpx

Koolhydraatarme sinaasappel chocolade muffin


Mijn eerste dag als Toos werkeloos nadat de overheid heeft besloten om ons voor de 2e keer te sluiten…. Maar omdat ik graag van omdenken houd en positief wil blijven ga ik me maar eens verdiepen in lekkere recepten. Want wat nu eigenlijk een van de drukste tijd van het jaar moest zijn heb ik nu dus tijd om lekkere recepten te maken en te posten.

Daarnaast is er nog iets op mijn pad gekomen… namelijk de essentiële oliën van Young Living/Blooming blends. Deze oliën zijn niet alleen om in huis te laten verdampen of te smeren maar er zijn ook diverse oliën die eetbaar zijn. Vandaar dit recept waarin ik de Orange olie heb gebruikt. Mocht je deze olie niet tot je beschikking hebben is sinaasappel rasp ook mogelijk. Hieronder vind je het recept:

Bereidingswijze:

Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Mix de droge ingrediënten door elkaar. Voeg daarna de roomboter, roomkaas, eieren en vanillearoma toe. Mix alles door elkaar met een mixer of garde. Voeg als laatste de Orange druppels of sinaasappelrasp toe. Verdeel het beslag in 8 muffin vormpjes en verdeel de gekruimelde hazelnootjes als topping over de muffins. Bak de muffins af in ongeveer 45 minuten. Door met een saté prikker in de muffin te prikken kun je controleren of de muffins gaar zijn.
 

Ingrediënten:

 • 125 gram amandelmeel
 • 25 gram raw cacao poeder (Holland & Barret)
 • 50 gram roomkaas light
 • 60 gram gesmolten roomboter ongezouten of olijfolie
 • 25 gram vloeibare zoetstof
 • 3 eieren
 • 1 theelepel vanille aroma (dr. Oetker)
 • 8 theelepels verkruimelde hazelnootjes
 • 2 druppels Orange essentiële olie Youngliving of 1 eetlepel sinaasappelrasp
 • 5 gram bakpoeder
 • Extra: muffin vormpjes

Geschikt vanaf fase 3 van het PowerSlim programma.

Voedingswaarde per portie

Koolhydraten 5 gram
Vetten 16.8 gram
Eiwitten 8.3 gram

Deel dit bericht:

Lees meer...

op naar een nieuwe jij ps food and lifestyle

Op naar een nieuwe jij

Hanneke en Josien voelen zich dankzij hun nieuwe levensstijl beter dan ooit! Josien:“In de zomer van 2020, was ik 15 kilo afgevallen met een streng

Stralend de feestdagen in PS food and lifestyle Beautyfarm LaSarel

Stralend de feestdagen in

De kerst, daar heb ik heel veel zin in want ik ga het nu anders aanpakken! Waar ik voorheen geen nee kon zeggen en alles

ervaring ps food and lifestyle Eva

Wat moest ik veel eten!

Tevreden zijn over mezelf en mijn eigen lichaam. Dat was het doel wat ik mezelf had gegeven. Ik ben al jaren bezig met mijn gewicht

Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?