fbpx

Koolhydraatarme wintersport tips


Het voordeel van een wintersportvakantie is dat je actief bezig bent. Met skiën of snowboarden, wandelen in de bergen of zelfs met iets eenvoudigs als sleetje rijden, verbrand je heel wat calorieën. Maar er liggen daarnaast ook heel wat verleidingen op de loer. Zoals de lunch op de piste, de schnitzel en de currywurst tijdens het diner en misschien ook wel de nodige biertjes tijdens de après-ski. Hoe ga je daar mee om tijdens het PowerSlim afslankprogramma, hoe blijf je in ketose? Ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet om de wintersportvakantie zonder ‘schade’ door te komen.

Onderweg

Zorg dat je goed voorbereid bent als je de trip richting de witte bergen gaat maken. Het is natuurlijk net allemaal anders als thuis en je zit zodra je de auto instapt al in de vakantiestemming. Na een x aantal kilometers komen de verleidingen al om de hoek kijken bij de eerste tankbeurt: een wegrestaurant vol met calorierijke broodjes, croissantjes, appelfl appen, Marsen en Snickers etc. Een goede voorbereiding is het halve werk dus zorg dat je voor jezelf (en je gezin of het reisgezelschap) het nodige bij hebt.

  • Ontbijt: Vertrek je in de nacht of vroeg in de ochtend? Zorg er dan voor dat je je PowerSlim ontbijt bij de hand hebt. Een reep of een ander ready to go product zoals een smoothie is dan ideaal om snel even uit je tas te toveren. Zorg ervoor dat je qua tijden zoveel je normale ritme aanhoudt.
  • Lunch: Het is natuurlijk niet fi jn als de rest wel uitgebreid gaat lunchen en zich te goed doet aan allerlei ‘verboden’ koolhydraatrijke lekkernijen. De verleiding is dan namelijk een stuk lastiger te weerstaan. Zorg dat je voor jezelf een lekkere, verantwoorde PowerSlim lunch bij je hebt, zoals een Mediterraan broodje met roomkaas, een croissant met PowerSlim chocolade hazelnootpasta of sesamlijnzaadbrood met smeerkaas.
  • Groente: Komkommer, tomaat, rauwe witlof, (groene) paprika, radijsjes zijn handige groentes om mee te nemen voor onderweg. Een salade zou je eventueel mee kunnen nemen in een goed afsluitbaar bakje.
  • Tussendoor: Als tussendoortje is het handig om PowerSlim snacks mee te nemen die je in no time kunt eten of drinken, zonder je shaker te gebruiken. Bijvoorbeeld de repen, koeken, wafels, hartige snacks en de dranken of smoothies ready to go.
  • Drinken: Neem een aantal grote fl essen water mee, zodat je altijd wat te drinken bij de hand hebt. Maak eventueel een van deze fl essen van tevoren aan met PowerSlim water fl avouring of suikervrije ranja als je even zin hebt in een ander smaakje. Een zwart kopje koffi e of een lekker heet kopje thee kan natuurlijk altijd onderweg. Voor degenen die fase 1 zitten: let op dat je geen theesmaakjes met fruit, zoethout of sterrenmunt kiest. Rooibos, groene, zwarte of witte thee is altijd een goede keuze.

Eten

Het eten is natuurlijk altijd net iets anders dan thuis. Maar geen nood, ook in dit soort situaties kun je prima het PowerSlim programma volgen. Het is vooral een kwestie van een goede voorbereiding: zorg ervoor dat je favoriete PowerSlim producten ingepakt zijn voor je ontbijt, lunch, eventueel diner en tussendoor. Eventueel kun je, als je met de auto bent, alvast beleg en wat groente (komkommer, tomaat etc.) voor de eerste dagen meenemen. En natuurlijk is daar altijd nog de supermarkt en ook in het buitenland valt daar gelukkig voldoende gezonds te krijgen.

Lees snel verder voor tips voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor!

Ontbijt:

Zorg ervoor dat je goed hebt ontbeten. Je hebt deze energie tenslotte nodig op de piste.

Fase 1 | Fase 2A | Fase 2B
Zorg voor voldoende PowerSlim producten bijvoorbeeld crackers, croissantjes, toast, meerzaden bolletje of muesli. Zoals de chocolade pecan karamel of pure chocolade kokos.

Fase 2C Vanaf fase 2C
eet je een eiwitbron die je eventueel aanvult met fruit. Neem je fasekaart mee, zodat je kunt zien wat wel en niet is toegestaan. Hieronder vind je enkele suggesties:

• Halfvolle kwark (platte kaas) met eventueel vers fruit. Lekker met PowerSlim Balance steviadruppels vanille en een beetje kaneel. Ook lekker om aan te vullen met noten zoals walnoten, amandelen of paranoten;

• Griekse yoghurt 5% vet met bosvruchten; • Cottage cheese met stukjes appel en kaneel;

• Gekookte eitjes met een plakje rookvlees of kipfilet en eventueel wat zure augurkjes;

• Roerei (met eventueel wat in ringetjes gesneden olijven); • Gebakken ei (met een eventueel een plak 20+ of 30+ kaas).

Fase 3A

Vanaf fase 3A komen graanproducten weer terug bij het ontbijt of eventueel een PowerSlim Balance product. Zorg dus dat je voldoende van je favoriete ontbijtproducten in je koffer hebt gedaan.

Hieronder vind je enkele suggesties voor het ontbijt:

• (Half)volle kwark met PowerSlim Balance muesli met noten. Lekker met stukjes peer of appel, wat koek- en speculaaskruiden en de PowerSlim Balance steviadruppels vanille;

• PowerSlim Balance volkoren crackers met verse geitenkaas of gekookte eitjes;

• Koolhydraatarm brood met plakjes kaas of verse geitenkaas. Eventueel met plakjes appel;

• Volkoren havermout met amandelmelk met geroosterde nootjes en stukjes kiwi.

De repen van PowerSlim (Balance) lenen zich
perfect om mee te nemen in een van de zakken
van je ski- of snowboard outfi t. Als het tijd is voor
jouw eetmoment tover jij zo iets lekkers tevoorschijn
en geniet ervan terwijl je uitkijkt over dat prachtige
sneeuwlandschap. Zorg er verder voor dat je
voldoende water bij je hebt of bestel zwarte
koffi e of (verse munt) thee.

Lunch & Diner

Hét moment om even uit te rusten en bij te komen van de berg die je (keer op keer) hebt getrotseerd. Waarschijnlijk merk je nu je gaat zitten pas echt goed dat je honger hebt en is de verleiding groot om een lekkere schnitzel of currywurst te bestellen. Je kunt dit voorkomen door je goed voor te bereiden. Zorg dus echt dat je goed hebt ontbeten en dat je tussendoor jouw PowerSlim snack hebt gegeten. De hongerklap is er dan niet (of in ieder geval een stuk minder) en je bent dan veel beter in staat om een gezonde keuze te maken.

Lunch op de piste?

Zit je nog in fase 1 (of 2A), dan neem je bij de lunch nog een PowerSlim product met groente. Zorg er dan dus ook voor dat je die mee hebt genomen in bijvoorbeeld een rugzakje. Denk aan sesam-lijnzaadbrood met smeerkaas en tomaatjes of een Mediterraan broodje met kipfi let en komkommer. Vanaf fase 2A kun je op de piste ook kiezen voor een eiwitbron.

Je kunt dan kiezen in het restaurant op de piste voor:

• Mager vlees en vleeswaren, zoals (Duitse) biefstuk, ongepaneerde schnitzel (mager varkensvlees), schweinerückensteak (mager varkenslapje), hühnerbrust (kipfilet);

• Vis, schaal- en schelpdieren, bijvoorbeeld een stuk witvis met groente of scampi’s;

• Vul dit aan met rauwkost en (toegestane) groentes. Vanaf fase 2B kun je dit weer aanvullen met een graanproduct, zoals bijvoorbeeld koolhydraatarm brood, volkoren crackers of PowerSlim Balance crackers. Ook ideaal om mee te nemen in je rugzak.

Hopelijk helpen deze tips je. Geniet van je vakantie!

DOWNLOAD PDF BESTAND


Deel dit bericht:

Lees meer...



Bloemkoolsoep met champignons

Bereidingstijd 25 min | 1 persoon | Fase 1 PS Food & lifestyle programma INGREDIËNTEN 250 ml PS. food & lifestyle kruidenbouillon of tuinkruiden bouillon

Pad thai koolhydraatarm recept

Pad Thai | Koolhydraatarm recept

Bereidingstijd 30 min | 2 personen | Fase 3 PS Food & lifestyle programma INGREDIËNTEN 300 g scampi’s1,5 el kokosolie150 gr Chinese kool in dunne

Stralend de zomer in met het 6 weken zomerprogramma!

Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?