Een heerlijke frisse en zomerse lunch creëer je met het mediterraan broodje met komkommer-kipsalade. De komkommer-kipsalade maak je een dag van te voren. Dit bespaart je een hoop werk voor de volgende dag.
Ingrediënten:
- 1 PowerSlim Mediterraan broodje
- 1 el olijfolie
- 40 g kipfilet
- 1 teentje knoflook, geperst
- ½ ui, gesnipperd
- 50 g komkommer, in stukjes zonder zaadlijsten
- 1 tl mosterd
- 1 el magere kwark
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Kruid de kipfilet met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet goudbruin samen met de knoflook. Meng de ui en de mosterd door de kwark. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer. Meng de saus met de komkommer en gebakken kipfilet. Bewaar de saus in een bakje en zet in de koelkast voor morgen. Rooster het broodje eventueel in de broodrooster op je werk en snijd open tot een envelop. Vul het broodje met de koude salade.
Extra tip: ook lekker op het PowerSlim meerzaden bolletje.