fbpx

Nagelverzorging tips


Heb jij het probleem dat je natuurlijke nagels afbreken of inscheuren? Of heb je kunstnagels gehad en je nagels zijn net krantenpapier? Lees hier dan de nagelverzorging tips welke ervoor zorgen dat je weer mooie nagels krijgt!

Nagelverzorging

Nagelverzorging is belangrijk omdat nagels de zenuweinden in je vingertoppen en tenen beschermen. Nagels zorgen er tevens voor dat je je gevoelige huid minder snel stoot. Ook voorkomen ze eeltvorming op je tenen en vingertoppen. Kortom: voor nagels moet je lief zijn; ze hebben regelmatig een beetje nagelverzorging nodig.

La Rosa foto

 

 

 

 

 

 

Nagelverzorging: do’s en don’ts

 • Knip en vijl nagels als ze vochtig zijn.
 • Vijl vingernagels rondom en teennagels recht; dit voorkomt ingroeien.
 • Gebruik steriel materiaal of eventueel rubberen handschoentjes bij het verzorgen van de nagels.
 • Wissel hakken en schoenen met krappe neuzen af met ruimere schoenen of loop op blote voeten.
 • Gebruik geen nagellak remover met aceton; dit droogt de nagel te veel uit.
 • Vitamine B via de voeding is goed voor huid, haar en nagels.

Nagels

Nagels zijn onder andere opgebouwd uit keratine, het hardste eiwit dat het lichaam kan maken. De keratinelaag werkt als een spons en verzamelt alle voedingsstoffen van de nagel. Ook houdt de keratinelaag vocht en vet (olie) vast. Aan het einde van de nagel bevindt zich de nagelriem. Deze is zacht en neutraal van kleur en vertoont geen scheurtjes. Als er wel scheurtjes in de nagelriem ontstaan, kunnen er infecties optreden. Om de nagelriem gezond te houden, kun je deze insmeren met de nagelriemolie van LaRosa.

Hoewel nagels groeien, leven ze niet. Ze bestaan uit dood materiaal. Nagels doen er ongeveer 9 maanden over om uit te groeien. Als het warm is, groeien ze sneller. Bij ouderen groeien nagels juist weer langzamer.

Nagels zijn doorzichtig. De huid eronder geeft de kleur aan de nagel. Witte vlekjes op de nagel duiden niet op kalkgebrek, maar op een beschadiging aan de basis van je nagel. Als de nagel gelig kleurt en brokkelt, kan er sprake zijn van een schimmelnagel.

Hoe verzorg ik thuis mijn handnagels?

Lees hier stap voor stap hoe je de nagels van je handen thuis kunt verzorgen:

 1. Vijl de handnagels vanaf de nagelwal tot aan het midden, probeer niet met de vijl te “zagen”. Door te vijlen in één richting voorkom je het splijten van je nagels.
 2. Breng de LaRosa Cuticle remover aan op de nagelriemen. Deze zorgt ervoor dat de nagelriemen verweekt worden en dat je de nagelriemen gemakkelijk kunt terug duwen. Ook lost de cuticle remover dode huidcellen op rondom de nagelriem. De dode huidcellen kunnen ervoor zorgen dat er minder zuurstof bij de nagelriem komt en de nagel groeit langzamer.
 3. Duw voorzichtig met een zacht bokkenpoot de nagelriemen terug. Het mag geen pijn doen!
 4. Verwijder de cuticle remover door in een handbadje te gaan hangen of verwijder de cuticle remover met een watje
 5. doordrenkt met 70% alcohol.     
 6. Haal eventueel losgekomen velletjes langs de nagel weg met een vellentangetje.
 7. Polijst de nagelplaat met een polijstvijl 4 fases. Begin met kant 1 en eindig met kant 4.
 8. Breng een van de LaRosa verzorgende nagellakken aan.
 9. Wanneer de nagellak droog is, verwen dan nog de nagelriemen met deLaRosa nagelriemolie

 

 

 

 

 

 

 

 
Herhaal de manicure behandeling 1 x per week en gebruik de LaRosa nagelriemolie dagelijks.


Deel dit bericht:

Lees meer...

Nieuw! Gezichtsbehandeling Radiante Calming

Radiante Calming is een behandeling, die geleidelijk aan roodheden vermindert, de huid verzacht en kalmeert, de huidversterkt en het vochtgehalte op peil brengt.  Radiante Calming is een uniek concept voor ​roodheden in het gelaat   Diffuse roodheid of rode vlekken in het gelaat kunnen mensen als zeer ​cosmetisch storend ervaren. ​Vaak is diffuse roodheid zichtbaar

Stralend de zomer in met het 6 weken zomerprogramma!

Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?