fbpx

Niet aankomen tijdens de feestdagen? Lees hier de tips!


Nog 21 dagen en dan is het kerst. Voor vele een tijd van rust, bezinning, samen zijn en vooral lekker en veel eten. Maar ja als je bezig bent met een dieet of je gezonde levensstijl kan het best lastig zijn om niet in de verleiding te komen. Ik zal je geruststellen ik vind het ook echt lastig. Vooral de toetjes en chocola zijn voor mij de grootste verleidingen. Maar ook heb geleerd daar mee om te gaan door vooral keuzes te maken. Ik zeg altijd tegen mijn cliënten, leg het op een weegschaal geef het een cijfer en maak dan je keuze. Door er bewust over na te denken maak je sneller de juiste keuze en kun je er ook meer van genieten, Want tja, dat hoort ook bij de feestdagen, genieten!

Zoals je van mij gewend bent heb ik weer een aantal bruikbare tips voor je op een rij gezet, zodat je in ieder geval niet extreem hoeft aan te komen. Het is namelijk heerlijk om uitgebreid te tafelen met kerst. Het gevaar is alleen dat je teveel eet en dat is zonde. Dit kun je voorkomen door:

  • Altijd goed en gezond te ontbijten en te lunchen om een goede start te maken van de dag.
  • Regelmaat vast te houden: 3 maaltijden en 2-3 tussendoortjes per dag.
  • De maaltijden iets kleiner te houden als je weet dat de tussendoortjes groter zijn dan normaal.
  • Beperk je koolhydraatinname bij het diner door geen of maximaal één opscheplepel pasta of aardappels op te scheppen.
  • Drink water i.p.v. vruchtensap of wijn.
  • Maak een afspraak met jezelf welk lekkers je wel als tussendoortje neemt en wat niet. 

Je dag in balans

Het avondeten is uitgebreid en energierijk. Eet de rest van de dag daarom calorie- en koolhydraatarm en eiwitrijk. Neem als lunch bijvoorbeeld een salade met magere vis of vlees en neem geen koolhydraatbron zoals brood. Ook een groentesoepje is een lekker lunchgerecht. Vind je luxe (warme) broodjes echt bij een kerstontbijt horen? Kies dan voor volkoren en bruine varianten. Roerei met gerookte zalm en bieslook is een heerlijk gezond en feestelijk ontbijt. Voeg de bieslook en zalm pas de laatste minuut toe.

Ga je uit eten?

In een restaurant zijn de desserts vaak rijk aan vet en koolhydraten. Kies daarom liever een voor- en hoofdgerecht i.p.v. een hoofd- en nagerecht en sluit de maaltijd af met koffie of thee.

Ga je brunchen in een restaurant?

Pak bij het buffet een salade, eiergerechten, magere vleeswaren en bruine broodjes. Neem thee/koffie te drinken en laat de jus d’orange liever staan. Deze is meestal extra gezoet en bevat dus veel koolhydraten.

Eet je samen met familie/vrienden?

Spreek dan af dat iedereen een gerecht meeneemt. Zo kun je zelf meebepalen wat op tafel komt en kun je dus een slank gerecht bereiden.

Genoten van een heerlijk kerstontbijt of brunch? Kom in beweging en ga bijvoorbeeld een lekker stuk wandelen in de bossen.


Deel dit bericht:

Lees meer...

Nieuw! Gezichtsbehandeling Radiante Calming

Radiante Calming is een behandeling, die geleidelijk aan roodheden vermindert, de huid verzacht en kalmeert, de huidversterkt en het vochtgehalte op peil brengt.  Radiante Calming is een uniek concept voor ​roodheden in het gelaat   Diffuse roodheid of rode vlekken in het gelaat kunnen mensen als zeer ​cosmetisch storend ervaren. ​Vaak is diffuse roodheid zichtbaar

Stralend de zomer in met het 6 weken zomerprogramma!

Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?