Bereidingstijd 30 min | 2 personen |
Fase 3 PS Food & lifestyle programma
INGREDIËNTEN
300 g scampi’s
1,5 el kokosolie
150 gr Chinese kool in dunne reepjes
2 wortels in dunne reepjes
1 puntpaprika in dunne reepjes
2 el tamarindepasta
2 eieren
DRESSING
1 el 100% pindakaas of amandelpasta
3 tl vloeibare zoetstof
1 el limoensap
4 el sojasaus
BEREIDINGSWIJZE
- Verhit 1 eetlepel kokosolie in een wokpan. Roerbak de scampi’s op hoog vuur 1-2 minuten totdat ze roze en gaar zijn. Leg de scampi’s even apart.
- Verhit de rest van de kokosolie in de wokpan en roerbak de Chinese kool, puntpaprika en de wortel circa 3-4 minuten. Voeg dan 2 eetlepels sojasaus en de tamarindepasta toe en laat even bakken.
- Klop de eieren los in een kom. Voeg dan de scampi’s en de losgeklopte eieren toe aan de groente. Bak alles nog circa 1-2 minuten goed door tot het ei licht stolt.
- Maak een dressing van de pindakaas, zoetstof, het limoensap en 2 eetlepels sojasaus. Besprenkel de pad thai met de dressing.
Tip! Lekker om te garneren met koriander of munt, ringetjes rode peper en gezouten pinda’s.
Kcal 401 | Koolhydraten 16 g I Eiwitten 41 g I Vetten 17 g I Vezels 6 g
Recept komt uit het kookboek “Makkelijk, gezond en Koolhydraatarm genieten” PS Food & Lifestyle