fbpx

Pad Thai | Koolhydraatarm recept

Pad thai koolhydraatarm recept

Bereidingstijd 30 min | 2 personen |
Fase 3 PS Food & lifestyle programma

INGREDIËNTEN

300 g scampi’s
1,5 el kokosolie
150 gr Chinese kool in dunne reepjes
2 wortels in dunne reepjes   
1 puntpaprika in dunne reepjes
2 el tamarindepasta
2 eieren

DRESSING

1 el 100% pindakaas of amandelpasta
3 tl vloeibare zoetstof
1 el limoensap
4 el sojasaus

BEREIDINGSWIJZE

  • Verhit 1 eetlepel kokosolie in een wokpan. Roerbak de scampi’s op hoog vuur 1-2 minuten totdat ze roze en gaar zijn. Leg de scampi’s even apart.
  • Verhit de rest van de kokosolie in de wokpan en roerbak de Chinese kool, puntpaprika en de wortel circa 3-4 minuten. Voeg dan 2 eetlepels sojasaus en de tamarindepasta toe en laat even bakken.
  • Klop de eieren los in een kom. Voeg dan de scampi’s en de losgeklopte eieren toe aan de groente. Bak alles nog circa 1-2 minuten goed door tot het ei licht stolt.
  • Maak een dressing van de pindakaas, zoetstof, het limoensap en 2 eetlepels sojasaus. Besprenkel de pad thai met de dressing.

Tip! Lekker om te garneren met koriander of munt, ringetjes rode peper en gezouten pinda’s.

Kcal 401 | Koolhydraten 16 g I Eiwitten 41 g I Vetten 17 g I Vezels 6 g

Recept komt uit het kookboek “Makkelijk, gezond en Koolhydraatarm genieten” PS Food & Lifestyle

Deel dit bericht:

Lees meer...

Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?