Het is weer herfst en vandaag Halloween. Daarom heb ik vandaag gekozen voor de prachtige vrucht Pompoen. De pompoen is niet alleen hip maar je kunt er ook oneindig mee variëren. Helaas heeft de pompoen wel een wat hogere glycemische index maar een lage glycemische lading. In dit recept heb ik er voor gekozen om er wat meer pit aan toe te voegen, zodat de kruiden ervoor zorgen dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Tevens kunnen de toegevoegde kruiden een positief effect hebben op de vetverbranding.
Ben je bezig met het PowerSlim programma? Dan is deze soep geschikt vanaf fase 2B.
Benodigdheden:
- 1 Hokkaidopompoen (ongeveer 1 kg)
- 2 grote uien
- 3 tenen knoflook
- 1/2 blokje groente bouillon
- 1 liter water
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 takjes koriander
- 1/2 theelepel komijn
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1/2 theelepel cayennepoeder
- Staafmixer
- Grote soeppan
Bereidingswijze:
- Halveer de pompoen en schep met een lepel de draden en pitten eruit. Snijd het pompoenvlees (met schil) in blokjes.
-
Verwarm de olijfolie in de soeppan en fruit de gesneden uien even aan. Voeg dan nog even kort de knoflook toe.
-
Voeg de koriander toe
-
Voeg het water toe en het bouillon blokje
-
Voeg de de rest van de kruiden toe
-
Voeg de pompoen toe
-
Laat alles pruttelen totdat de pompoen zacht is. (ongeveer 20 min.)
-
Pureer de soep van het vuur af met de staafmixer. Schep de soep in 4 kommen, bestrooi met korianderblaadjes of pompoenpitten en peper naar smaak.