Vandaag had ik zin in pizza. Maar het liefst een Koolhydraatarme Pizza. En vandaag was het moment dus om het eens te gaan uit proberen. Ik zal je zeggen het was heerlijk! Dus ik zou maar gauw boodschappen gaan doen en deze heerlijke pizza eens gaan maken. Het is niet moeilijk en zo klaar!
Recept voor 1 persoon:
Ingrediënten bodem:
- 200 gram Bloemkool in kruimels (kun je kant en klaar kopen bij AH of Lidl) of maal de bloemkool in een keukenmachine
- 1 ei
- Naar smaak gedroogde Italiaanse kruiden
- Peper/zout
Ingrediënten topping:
- Tomatensaus (1 kleine tomaat gepureerd, op smaak maken met basilicum).
- 3 a 4 champignons
- Paprika
- 1 a 2 plakken couburgerham
- Handje 30+ kaas of parmezaanse kaas
- Verse basilicum
- Rucola sla
Bereidingswijze:
- Doe de bloemkool kruimels 3-5 minuten op 800-1000 watt in een open schaal (geschikt voor magnetron) in de magnetron totdat de kruimels zacht zijn. Laat de bloemkool kruimels goed afkoelen.
- Stel de oven in op 200 graden of warm de airfryer voor op 180 graden. (Dit heb ik gedaan)
- Leg ze op een droge theedoek en wring goed uit totdat het vocht eruit is.
- Meng de bloemkool met de kruiden en het ei met elkaar tot een smeuïge massa. Leg het mengsel op bakpapier. Maak het mengsel plat met de bolle kant van een lepel, zoals een dunne pizzabodem.
- Bak de bodem ongeveer 15-20 minuten goudbruin.
- Haal de bodem uit de oven of airfryer en leg de toppings erop. Begin met de tomatensaus, dan de ham, dan de champignons, paprika en dan de kaas.
- Bak de pizza af (oven 15 min., airfryer 8-10 min.)
- Strooi voor serveren nog wat rucola sla over de pizza
Eet smakelijk!!!