Shakshuka, het klinkt als een dans, maar het is een heerlijke eenpansmaaltijd met eieren in tomatensaus en lekker veel kruiden. Het komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en het Middelands Zeegebied. Lekker makkelijk te maken en ontzettend smaakvol.
Ingrediënten (1 portie’s)
- 2 eieren
- 50 gram groene paprika
- 150 gram gepelde tomaten
- 1/4 rode ui
- 1/2 teentje knoflook
- 1/2 theelepel komijnzaadjes
- 1/2 takje tijm, blaadjes gerist
- 1 handje verse basilicum
- Snufje cayennepeper
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verhit de pan zonder olie op hoog vuur en rooster de komijnzaadjes
- Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak de ui en de knoflook 1-2 minuten
- Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee
- Doe vervolgens de tomaten erbij en laat de saus even indikken
- Maak twee kuiltjes en breek in ieder kuiltje een ei
- Laat 4-6 minuten stollen met de deksel op de pan op laag vuur
- Bestrooi daarna met de tijm en garneer met de verse basilicum
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
Koolhydraten | 13.2 gram |
Vetten | 20 gram |
Eiwitten | 15.8 gram |
Vezels | 4.8 gram |