fbpx

Shakshuka


Shakshuka, het klinkt als een dans, maar het is een heerlijke eenpansmaaltijd met eieren in tomatensaus en lekker veel kruiden. Het komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en het Middelands Zeegebied. Lekker makkelijk te maken en ontzettend smaakvol.

Ingrediënten (1 portie’s) 

  • 2 eieren
  • 50 gram groene paprika
  • 150 gram gepelde tomaten
  • 1/4 rode ui
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1/2 theelepel komijnzaadjes
  • 1/2 takje tijm, blaadjes gerist
  • 1 handje verse basilicum
  • Snufje cayennepeper
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Verhit de pan zonder olie op hoog vuur en rooster de komijnzaadjes
  2. Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak de ui en de knoflook 1-2 minuten
  3. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee
  4. Doe vervolgens de tomaten erbij en laat de saus even indikken
  5. Maak twee kuiltjes en breek in ieder kuiltje een ei
  6. Laat 4-6 minuten stollen met de deksel op de pan op laag vuur
  7. Bestrooi daarna met de tijm en garneer met de verse basilicum

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie

Koolhydraten 13.2 gram
Vetten 20 gram
Eiwitten 15.8 gram
Vezels 4.8 gram

Deel dit bericht:

Lees meer...

Magnesium, onmisbaar mineraal

Magnesium onmisbaar mineraal

Vitamines en mineralen, je hebt er vast en zeker van gehoord. Het lichaam heeft deze stoffen nodig om goed te kunnen functioneren, gezond te blijven

Slank en stralend de zomer in Na foto _Wendy-Debby

Slank en stralend de zomer in

Wendy Helmendach – 17kg en Debby Duijndam – 18kg Wendy: “Op mijn 27e werd ik moeder van mijn heerlijke dochter Zoë en 3 jaar later

Vitamine C en huidveroudering

Vitamine C en huidveroudering

Er wordt de laatste tijd veel gesproken dat Vitamine C goed werkt tegen huidveroudering. Maar hoe zit het nu echt?  Vitamine C is een wateroplosbare

Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?