• Hazelnoot praliné schuimtaartje (3 personen, fase 1)

    Ingrediënten:

    • 2 zakjes PowerSlim dessert hazelnoot praliné
    • 3 zakjes PowerSlim biscuit speculaas (1 speculaasje apart houden voor de garnering)
    • 2 eiwitten
    • 2 el roomboter, gesmolten
    • ½-1 tl vloeibare zoetstof
    • 1 tl citroensap

    Extra nodig:

    • (Papieren) bakvormpje 16-18 cm Ø
    • Staafmixer

    Bereidingswijze:

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet het bakvormpje in met een beetje gesmolten boter of olie. Maal de speculaas biscuitjes in een keukenmachine of met een staafmixer tot fijne kruimels. Laat de roomboter smelten in een steelpannetje en voeg de speculaaskruimels hier aan toe. Meng goed door elkaar. Maak een speculaasbodem van het mengsel in het papieren bakvormpje en druk goed aan. Doe 100 ml water in de shaker en voeg de inhoud van de 2 zakjes dessert hazelnoot praliné toe. Goed schudden tot er een gladde crème ontstaat. Klop in een aparte vetvrije glazen kom de eiwitten, samen met het citroensap en de zoetstof, stijf met een mixer zodat er stevige pieken ontstaan. Spatel de hazelnoot praliné crème voorzichtig door de eiwitten. Schep het mengsel in het bakvormpje en zet het taartje 15-20 minuten in de oven. Laat het taartje goed afkoelen. Breek het overige biscuitje speculaas in kleine stukjes en steek deze in het taartje voor de garnering. Voor serveren in drie punten snijden.

    PRINT RECEPT OF DOWNLOAD IN PDF