fbpx

Suikervrije en glutenvrije speculaas koek


Deze heerlijke suikervrije en glutenvrije speculaas koek is een perfect tussendoortje voor een suikervrije decembermaand wanneer je je niet wilt vol eten aan al het snoepgoed waarmee je op dit moment wordt dood gegooid in de supermarkt. De dochter van een vriendin heeft coeliakie en kan helaas geen gluten speculaas verdragen. Daarom ging ik op zoek naar een geschikt recept. Maar ook een beetje uit eigen belang want ik wil mijn kinderen (en mezelf) behoeden voor al die verleidingen. Dus keukenmachine en ingrediënten verzamelt en bakken maar! Het huis ruikt heerlijk naar specerijen en mijn kinderen worden nieuwsgierig. Nu hopen dat zij het lekker vinden…. 

 

Wat heb je nodig?

  • Keukenmachine of blender
  • Koekblik
  • Oven (ik gebruik altijd de hetelucht)
  • 400 gr. Amandelmeel
  • 3 grote eetlepels speculaaskruiden
  • 10/15 druppels zoetstof
  • 1 eetlepel kokosmeel
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels vloeibare roomboter of kokosolie

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 140 graden. Meng alle ingrediënten in de keukenmachine. Proef of het smaakt en voeg eventueel nog wat speculaas kruiden toe. Vet de koekblik in en leg het mengsel in de koekblik. Bak de koek ongeveer 45 minuten. Controleer met een satéprikker of de koek van binnen gaar is. Laat de koek goed afkoelen en breek de de koek in stukken zoals met “echte speculaas koek”. 

Wil je samen met je kinderen bakken? Laat ze dan van het beslag pepernoten rollen. Zo heb je met hetzelfde recept een leuke variatie!

 

>>> Printversie


Deel dit bericht:

Lees meer...

op naar een nieuwe jij ps food and lifestyle

Op naar een nieuwe jij

Hanneke en Josien voelen zich dankzij hun nieuwe levensstijl beter dan ooit! Josien:“In de zomer van 2020, was ik 15 kilo afgevallen met een streng

Stralend de feestdagen in PS food and lifestyle Beautyfarm LaSarel

Stralend de feestdagen in

De kerst, daar heb ik heel veel zin in want ik ga het nu anders aanpakken! Waar ik voorheen geen nee kon zeggen en alles

ervaring ps food and lifestyle Eva

Wat moest ik veel eten!

Tevreden zijn over mezelf en mijn eigen lichaam. Dat was het doel wat ik mezelf had gegeven. Ik ben al jaren bezig met mijn gewicht

Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?