fbpx

Suikervrije en glutenvrije speculaas koek


Deze heerlijke suikervrije en glutenvrije speculaas koek is een perfect tussendoortje voor een suikervrije decembermaand wanneer je je niet wilt vol eten aan al het snoepgoed waarmee je op dit moment wordt dood gegooid in de supermarkt. De dochter van een vriendin heeft coeliakie en kan helaas geen gluten speculaas verdragen. Daarom ging ik op zoek naar een geschikt recept. Maar ook een beetje uit eigen belang want ik wil mijn kinderen (en mezelf) behoeden voor al die verleidingen. Dus keukenmachine en ingrediënten verzamelt en bakken maar! Het huis ruikt heerlijk naar specerijen en mijn kinderen worden nieuwsgierig. Nu hopen dat zij het lekker vinden…. 

 

Wat heb je nodig?

  • Keukenmachine of blender
  • Koekblik
  • Oven (ik gebruik altijd de hetelucht)
  • 400 gr. Amandelmeel
  • 3 grote eetlepels speculaaskruiden
  • 10/15 druppels zoetstof
  • 1 eetlepel kokosmeel
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels vloeibare roomboter of kokosolie

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 140 graden. Meng alle ingrediënten in de keukenmachine. Proef of het smaakt en voeg eventueel nog wat speculaas kruiden toe. Vet de koekblik in en leg het mengsel in de koekblik. Bak de koek ongeveer 45 minuten. Controleer met een satéprikker of de koek van binnen gaar is. Laat de koek goed afkoelen en breek de de koek in stukken zoals met “echte speculaas koek”. 

Wil je samen met je kinderen bakken? Laat ze dan van het beslag pepernoten rollen. Zo heb je met hetzelfde recept een leuke variatie!

 

>>> Printversie


Deel dit bericht:

Lees meer...

Slanke & koolhydraatarme BBQ tips

Slanke & koolhydraatarme BBQ tips

Eindelijk schijnt de zon en lopen de temperaturen op, heerlijk! Wat is er nu gezelliger dan op een warme zomeravond buiten barbecueën? Gelukkig past barbecueën

12 weken zomerprogramma Ps food and lifestyle Beautyfarm LaSarel

Stralend de zomer in

Vanaf nu kun je het 12 weken zomer programma starten met het PS food and lifestyle programma! De zomer is weer in zicht. Lange zomeravonden,

NIEUW!

Healthy Skin Program

Heb jij huidproblemen zoals acne, acne rosacea, hyperpigmentatie of eczeem?

Healthy skin program beautyfarm lasarel
Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?