fbpx

Tips en hulp bij het kiezen van het juiste reinigingsproduct


{image_alt}

In de salon zie ik nog te vaak dat cliënten niet goed hun huid reinigen of problemen krijgen met hun huid door verkeerde reinigingsproducten te kiezen. Terwijl de basis van een goede huidverzorging bestaat uit reinigen. Een schone huid is essentieel om goede resultaten te behalen met andere huidverbeterende en/of huidverzorgende producten. Vergelijk het maar met je huis poetsen; wanneer je niet dagelijks het aanrecht schoon maakt is je aanrecht na waarschijnlijk 1 dag al een puinhoop! Dit geldt dus ook voor je huid. Stof, vuil, make-up hopen zich op in je poriën en kunnen dus ervoor zorgen dat je huid verstopt raakt en dus niet goed meer functioneert. Dit kan vroegtijdige veroudering veroorzaken maar ook een slecht doorbloede huid of zelfs meeëters en puistjes. (Acne is overigens geen oorzaak van slechte reiniging maar ontstekingen kunnen wel verminderen door een juiste cleanser te gebruiken). Maar waar moet je nou op letten bij de keuze van het juiste reiniginsproduct.

Vermijd agressieve reinigingsproducten

Net zoals bij alle huidverzorgingsproducten is het belangrijk dat dit product mild is. Kijk goed of er geen irriterende stoffen (zie lijst onderaan deze blog) – zoals bijvoorbeeld parfum – inzitten. Een cleanser mag de huid niet uitdrogen. Dit product is bedoeld om vuil en make-up van je huid te verwijderen, maar niet om al je huidvet weg te spoelen. Voelt jouw huid na het reinigen droog of trekkerig aan, dan is het product te heftig voor jou.

Heb je een droge huid? Dan kun je ervoor kiezen om alleen ’s avonds een cleanser te gebruiken en ’s ochtends je gezicht met lauw water te wassen.

Kies voor wateroplosbaar

Ik adviseer altijd wateroplosbare reinigers; deze spoel je na gebruik met water af. Cleansers die je met een watje of kant en klare doekjes gebruikt laten resten achter en kunnen voor problemen zorgen. Vaak zijn deze verrijkt met minerale oliën zoals paraffine of vaseline en deze kunnen je huid verstoppen.

Actieve stoffen in deze producten hebben over het algemeen niet zoveel zin, omdat je ze al snel door de gootsteen spoelt. Rinse-off producten hoeven dus geen werkzame stoffen te bevatten, leave-on producten (zoals bijvoorbeeld een toner of moisturizer) wel.

Huidtype

Er zijn diverse soorten reinigers; milk, facewash, gel, hydrofiele olie en foams. Afhankelijk van je huidtype kies je de juiste reiniging. Graag geven wij advies over welke reiniging voor jouw huidtype geschikt is. Tijdens onze openingstijden kun je in onze winkel binnen lopen, maar ook tijdens een gezichtsbehandeling helpen wij je graag bij het vinden van de juiste reiniging. In onze beautyshop vind je de reinigingsproducten van LaSarel. Deze voldoen aan alle tips die ik je hierboven heb gegeven. 😉

Lijst van irriterende stoffen in reinigingsproducten

Parfum – Alle soorten alcohol (tenzij helemaal onderaan de ingrediëntlijst/ behalve die met de toevoeging cetyl / stearyl / cetearyl en lanolin)
Balsam of Peru
Bergamot
Cinnamic acid
Mintachtige stoffen
Eucalyptus
Kamfer
Citrusachtige stoffen
Lavendel
Geranium
Methylisothiazolinone
Tea tree olie
Witch hazel
Ylang ylang
Oxybenzone
PABA
Propylene glycol
Sodium lauryl sulfaat
Methyl nicotinate
Synthetische kleurstoffen
Aceton

Deel dit bericht:

Lees meer...

Zet de stap naar jou leefgewicht!

Wil jij graag aan de slag met jouw gezonde voornemens?

Doe mee met de
30 dagen challenge

Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?