Koolhydraatarm stoofpotje


Dit koolhydraatarm stoofpotje is echt een comfort food voor tijdens de gure herfst -en winterdagen. Heerlijk met knolselderij puree of bloemkoolrijst. 

Recept voor 4 personen

Geschikt vanaf fase 1a

Ingrediënten:

  • 500 gram runderriblappen
  • 1 grote ui
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 300 ml runderbouillon 
  • 400 gram pompoen blokjes
  • 150 gram champignons 
  • 1 eetlepel balsamico azijn 
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel tijm
  • 3 laurierblaadjes 
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Snijd de runderriblappen in grove stukken. Bak deze bruin in de olijfolie. 
  2. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. 
  3. Haal het vlees uit de pan en fruit de ui in het vocht van het vlees. 
  4. Kook ondertussen 300 ml water en voeg 1,5 runderbouillon blokje toe.
  5. Voeg het vlees weer bij de ui en voeg bouillon toe totdat het vlees net onder staat. 
  6. Voeg de tomatenblokjes ook toe. Stoof 2,5 uur op laag vuur. 
  7. Voeg na 2,5 uur de pompoen blokjes en champignons toe. Laat nog ongeveer 30 min stoven totdat de pompoen gaar is.

Tip: lekker met puree van knolselderij, spinazie of bloemkoolrijst

 

DOWNLOAD OF PRINT RECEPT

Voedingswaarde 1/4 portie

Koolhydraten 8.2 gram
Vetten 7.3
Eiwitten 22.7

Deel dit bericht:

Lees meer...

Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?