fbpx

Aangekomen na vakantie/weekend, wat nu?


Help! Ik ben aangekomen na mijn vakantie! Dat is wat ik vaak te horen krijg tijdens het eerste consult na zo’n moment. Tja, dat is altijd vervelend omdat je weer hard moet werken om die kilo’s er weer af te krijgen. Maar wat me vooral opvalt dat de meeste cliënten het nog moeilijker vinden om de draad weer op te pakken. Want zeg nou zelf, die vakantie modus met dat wijntje, ijsje, extra stokbroodje zijn toch perfect en bovendien heerlijk!? Omdat dat juist de voeding is die koolhydraten bevatten (en we daar nu eenmaal verslaafd aan zijn ūüėČ ) en in overvloed aangeboden worden, is het ook moeilijk om weer “af te kicken”. Maar geloof me, I’ve been there. Ook ik kom aan en blijf alles wat verboden is lekker vinden. Maar stukje bij beetje heb ik geleerd om die draad weer op te pakken na een vakantie of gezellig weekend. 

Raak niet in paniek!

Ben je 2-3 kilo aangekomen door een verklaarbare reden? Dan kun je nu beginnen om weer in balans te komen. Je hebt inmiddels ook genoten van uitzonderingen dus heb vooral ook geen spijt. Ben je aangekomen doordat je een vreetbui hebt gehad door emoties? Dan kun je ook weer de draad oppakken. Heb je hier vaak last van kijk dan eens hier. Emotie eten kan ook bij positieve dingen ontstaan en hoeft niet per definitie aan een negatieve emotie te hangen, wat vaak wel gedacht wordt. De zon schijnt ”oh lekker een ijsje” of “kom we pakken een terrasje met een pilsje”. Wanneer de vakantie fijn was willen we dat gevoel, dus die emotie, ook thuis ervaren en zo nemen we vaak veel slechte gewoonten met ons mee naar huis. Logisch, maar niet zo goed voor je gezondheid en je lijn. Dus dan moeten we de draad weer opnieuw oppakken maar dan anders en nog beter dan daarvoor. Veel mensen hebben er ook weer de energie voor en de zin in om ertegen aan te gaan zodat ze weer aan hun gezondheid en hun lichaam kunnen gaan werken. Voordeel is dat je nu ontspannen bent en de stress is laag. Wanneer je juist nu gezond gaat eten, slaat dit veel sneller en beter aan dan voor de vakantie. Stress zorgt er namelijk voor dat je weinig of niet afvalt. Stress zorgt ervoor dat je moeite hebt gezonde keuzes te maken en stress zorgt ervoor dat je gezondheid snel achteruit gaat.

Nu vraag je je waarschijnlijk af; Ja maar hoe dan???? Hieronder deel ik mijn strategie:

Tip 1: Pak gezonde gewoontes weer op

Maak voor jezelf een lijstje. Schrijf op welke gezonde tussendoortjes en maaltijden je at vóór je vakantie/weekend. Maak daar een dagmenu van en houd je weer aan dat schema. Schrap groter portie’s koolhydraten en vervang ze voor eiwitrijke tussendoortjes zoals:

Tip 2: Beweeg wat extra

Start weer met je sportschool momenten of maak na het eten een wandeling. Breng de kinderen naar school met de fiets, laat de auto wat vaker staan, of parkeer de auto wat verder weg van je werk en loop er verder naar toe. Bewegen geeft je weer energie en voelt gewoon gezond. Maar let op! Met bewegen alleen kom je er niet. Je zult ook echt je voeding moeten aanpassen. Mijn regel is 80% voeding en 20% bewegen.

Tip 3: Shop slim

Op vakantie gaan we vaak een andere supermarkt in. Best spannend om te zien wat ze daar allemaal verkopen. Niks of weinig is herkenbaar en al onze standaard merken zien we niet terug in de schappen. Opeens staan we wel open voor andere producten. Oké misschien kijk je op vakantie niet zo wat erin zit en neem je vooral wat er lekker uitziet. Ga weer ingrediënten lezen en koop niet meer dan je nodig hebt. En zorg dat je winkelwagentje vooral veel groente bevat!

Tip 4: Drink water

Ook drinken we vaak redelijk veel op vakantie, frisdranken, alcohol, sapjes of mooie lekker cocktails zijn heel gewoon. Allemaal super lekker natuurlijk maar enorm dikmakend en ongezond voor ons lichaam. Nu je terug bent stop je met deze gewoonte. Drink veel water en zet een kan neer. Doe daar lekker citroen in, die ook nog leverontgiftend is. En met je blender maak je je eigen cocktails maar dan met groenten en fruit. Leuk glaasje erbij, beetje aankleden en helemaal vakantieachtig.

Tip 5: Anders snoepen

Ga weer anders snoepen. Wanneer je bewuster bent van de suikers die toegevoegd worden in de producten die je tijdens de vakantie hebt gegeten en je laat die producten weer staan, zal je smaak veranderen en je zin in zoet ook afnemen. Als ik zin heb om te snoepen, hoeft dat voor mij nu niet per sé iets met suiker te zijn. Ik vind het ook heerlijk om worteltjes te snoepen, of om een gekookt eitje te eten. Suiker eten doet suiker eten, je zult echt merken dat je drang naar zoet af gaat nemen.

Nieuwsgierig naar mijn dagmenu na mijn vakantie?

Nadat ik ben teruggekomen met vakantie heb ik het volgende gedaan:

Ontbijt: 150 gram magere kwark met mijn zelfgemaakte muesli en 1 stuk fruit. Of 1 snee koolhydraatarm brood met rookvlees, 150 gram magere kwark.

Tussendoor: PowerSlim dessert

Lunch: Salade met kip of omelet met spinazie en champignons

Tussendoor: 150 gram 0% Griekse yoghurt met 1 stuk fruit

Diner: 200 gram Groente met 150 gram vlees of 200 gram vis

Tussendoor: Handje noten of PowerSlim reep

 

Heb jij een tip of heb je iets gehad aan mijn tips? Laat het me hieronder weten! Heb je toch hulp nodig neem dan contact met me op. Ik help je graag om een goede balans te vinden.


Deel dit bericht:

Lees meer...

Nieuw! Gezichtsbehandeling Radiante Calming

Radiante¬†Calming is een behandeling, die geleidelijk aan roodheden¬†vermindert,¬†de¬†huid¬†verzacht¬†en¬†kalmeert,¬†de¬†huidversterkt en het vochtgehalte op peil brengt.¬† Radiante¬†Calming is een uniek concept voor¬†‚Äčroodheden¬†in¬†het¬†gelaat¬† ¬†Diffuse¬†roodheid¬†of¬†rode¬†vlekken¬†in¬†het¬†gelaat¬†kunnen¬†mensen¬†als¬†zeer¬†‚Äčcosmetisch¬†storend¬†ervaren.¬†‚ÄčVaak is diffuse roodheid zichtbaar



Bloemkoolsoep met champignons

Bereidingstijd 25 min | 1 persoon | Fase 1 PS Food & lifestyle programma INGREDI√čNTEN 250 ml PS. food & lifestyle kruidenbouillon of tuinkruiden bouillon

Stralend de zomer in met het 6 weken zomerprogramma!

Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?