Dit koolhydraatarm stoofpotje is echt een comfort food voor tijdens de gure herfst -en winterdagen. Heerlijk met knolselderij puree of bloemkoolrijst.
Recept voor 4 personen
Geschikt vanaf fase 1a
Ingrediënten:
- 500 gram runderriblappen
- 1 grote ui
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
- 300 ml runderbouillon
- 400 gram pompoen blokjes
- 150 gram champignons
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 eetlepel tijm
- 3 laurierblaadjes
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Snijd de runderriblappen in grove stukken. Bak deze bruin in de olijfolie.
- Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
- Haal het vlees uit de pan en fruit de ui in het vocht van het vlees.
- Kook ondertussen 300 ml water en voeg 1,5 runderbouillon blokje toe.
- Voeg het vlees weer bij de ui en voeg bouillon toe totdat het vlees net onder staat.
- Voeg de tomatenblokjes ook toe. Stoof 2,5 uur op laag vuur.
- Voeg na 2,5 uur de pompoen blokjes en champignons toe. Laat nog ongeveer 30 min stoven totdat de pompoen gaar is.
Tip: lekker met puree van knolselderij, spinazie of bloemkoolrijst
Voedingswaarde 1/4 portie
Koolhydraten | 8.2 gram |
Vetten | 7.3 |
Eiwitten | 22.7 |