Dit is een van mijn favoriete doe het zelf recept. Snel en gemakkelijk te maken en vooral erg lekker om als basis product in huis te hebben. Deze lijnzaadcrackers zijn door de vezels erg goed voor de stoelgang en te combineren met diverse soorten hartig beleg. Denk aan roomkaas, eiersalade, groentespreads, rosbief, rookvlees of een dun laagje PowerSlim chocolade pasta of jam en zelfs met 100% pindakaas.
Wanneer je een koolhydraatarme levensstijl hebt zijn de lijnzaadcrackers perfect als lunch of als tussendoortje. Ben je bezig met ons PowerSlim programma? Dan mag je deze gaan gebruiken vanaf fase 2C.
Ok, tijd voor het recept!
Ingrediënten:
150 gram gebroken lijnzaad
100 gram zonnebloempitten
50 gram sesamzaad
200 ml water
3/4 theelepel zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat. Doe alle droge ingrediënten in een kom. Voeg het water toe, schep door elkaar en laat circa 10 minuten afgedekt staan. Verdeel het beslag gelijkmatig over het bakpapier tot een dikte van 0,5 cm. Doe dit met behulp van een spatel of de bolle kant van een lepel. Schuif de bakplaat voor 20 minuten in een voorverwarmde oven. Haal de bakplaat uit de oven en snijd er crackers van door middel van een pizzaroller of een scherp mes. Draai de crackers voorzichtig om en bak nog circa 15 minuten tot dat ze krokant en knapperig zijn.
Overige info:
ongeveer 14 stuks
Lactosevrij
Glutenvrij