fbpx

Wat zijn jou goede voornemens?


Wat zijn jouw goede voornemens?

Een nieuw jaar is dé tijd voor goede voornemens. 81% van de Nederlanders heeft goede voornemens. Veruit de meest genoemde voornemen van het nieuwe jaar is ‘afvallen’. Na twee weken vervagen deze goede voornemens en stoppen de meeste mensen met hun dieet of beginnen juist weer met andere slechte gewoonten, zoals roken.

Een coach of buddy vergroot het succes

De meest genoemde verklaring voor het niet halen van goede voornemens is nog altijd het veronderstelde gebrek aan wilskracht. Goede voornemens zijn vaak niet concreet en onrealistisch. Het gaat meestal over hoeveel kilo’s je wilt afvallen in hoeveel tijd. Onderzoek wijst uit dat bijna de helft van de mensen met het goede voornemen ‘afvallen’, een coach of buddy mist om hen te motiveren en te ondersteunen, daarnaast werkt het een stuk motiverender als je een concreet doel voor ogen hebt.

“Ik zit weer lekker in mijn vel”.

Ann Schiemsky (41 jaar en moeder van twee kinderen) is een van de duizenden afvallers die met PowerSlim haar streefgewicht heeft bereikt.
“Na de geboorte van mijn 2de zoon, gingen de kilo’s van bijvoorbeeld de feestdagen er niet zomaar vanzelf meer af. Telkens moest ik een grotere maat kleding kopen. Jaar na jaar, merkte ik dat ik er meer mee inzat ”. Ann is het gelukt om 13 kilo af te vallen. “Ik wilde weer lekker in mijn vel zitten door weer in mijn
normale kledingmaat te passen”, aldus Ann. “Als ik er alleen voor had gestaan had ik het opgegeven of had ik me niet meer strikt aan het afslankprogramma gehouden.
De wekelijkse gesprekken met mijn coach hebben mij de moed gegeven om vol te houden en mijn goede voornemens waar te maken”.

Ann is nu vier maanden verder en op haar ideale gewicht. “Ik ben er vrij zeker van dat het mij zal lukken om op dit gewicht te blijven. Ik blijf maandelijks mijn coach bezoeken voor ondersteuning. Zo weet ik zeker dat ik slank en gelukkig blijf.

Hoe werkt PowerSlim?

Met PowerSlim ga je niet minder eten, maar anders! Je hebt 6 eetmomenten per dag. Deze bestaan uit PowerSlim producten, aangevuld met groente, vlees en vis. De ruime keuze aan lekkere producten maakt dat afvallen met PowerSlim makkelijk vol te houden is en goed te combineren met het gezinsleven.

Maak van jouw goede voornemen wel een succes

Ik, Saskia van Ek-Lammers van Beautyfarm LaSarel ga samen met jou aan de slag om jouw persoonlijke doelstellingen te formuleren. Wekelijks kom je terug bij mij om samen je gewichtsafname te meten en de voortgang te bespreken, zodat je ook langdurig succes behaalt.

Wil jij net als Ann wel een succes maken van je goede voornemen om af te vallen? Maak dan nu een afspraak voor een gratis intake gesprek ter waarde van €49.

6 Tips om je goede voornemens vol te houden

Een positieve verandering in je leven aanbrengen is makkelijker gezegd dan gedaan. De start is vaak vol enthousiasme, maar na een aantal weken kunnen hardnekkige gewoontes er weer in sluipen.

Deze 6 tips helpen je om gemotiveerd te blijven.

1. Stel één concreet meetbaar doel

Een van de veelgemaakte fouten is een onhaalbaar doel stellen. Met als gevolg dat je na een paar weken opgeeft. Om vol te kunnen houden is het goed om één duidelijk en realistisch doel na te streven. Wat wordt jouw realistische, concrete en meetbare doel?

2. Zoek naar redenen voor optimisme

Kritiek onthouden we langer dan een compliment, maar waarom eigenlijk? We worden toch veel gelukkiger als we vooral kijken naar alle positieve dingen in het leven? Richt je daarom niet op de negatieve punten, maar richt je op de tekenen van vooruitgang. Hierdoor blijf jij optimistischer
en heb je meer zelfvertrouwen.

3. Wees lief voor jezelf

Baal niet als het even niet zo gaat zoals je had gedacht. En ben vooral niet boos op jezelf en teleurgesteld, maar wees lief voor jezelf! Niemand gaat in een rechte lijn omhoog. Iedereen heeft te maken met pieken en dalen. Behandel jezelf na een terugval zoals je een goede vriend/vriendin zou behandelen. Wees dus lief voor jezelf, vergeef het jezelf en ga door.

4. Praat met je omgeving over je doel

In je eentje aanmodderen zal nog flink kunnen tegenvallen, maar steun uit je omgeving kan extra helpen om je doel te bereiken. Breng de mensen om je heen op de hoogte van jouw doel en vraag ze je te steunen.

5. Sta stil bij wat je hebt bereikt

Op momenten dat het tegenzit in een veranderproces kan het helpen om aandachtig stil te staan bij wat je allemaal hebt bereikt, hoe dat gelukt is en tot wat voor voordelen dit alles heeft geleid. Waarschijnlijk zijn er veel meer positieve momenten dan negatieve momenten. Door hierbij stil te staan, zul je weer je zelfvertrouwen, optimisme en focus hervinden.

6. Beloon jezelf

Als je je heel de week aan je plan hebt gehouden. Heel goed! Dat verdient een beloning. Lees een mooi boek of haal een bos bloemen. Als je een grote mijlpaal hebt bereikt dan mag je jezelf ook best op een grotere beloning trakteren, wat dacht je van nieuwe kleding of een schoonheidsbehandeling? Op die manier houd je een stuk langer vol. Het moet wel leuk blijven, toch?!


Deel dit bericht:

Lees meer...

Zet de stap naar jou leefgewicht!

Wil jij graag aan de slag met jouw gezonde voornemens?

Doe mee met de
30 dagen challenge

Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?