fbpx

Wortelpeterselie groente friet & aardappels


Ooit van wortelpeterselie gehoord? Sinds ik deze groente ontdekt heb hoef ik niet perse een aardappel meer. Ik heb al eerder een recept gepubliceerd met de wortelpeterselie in combinatie met boerenkool maar je kunt er ook heerlijke groente friet of gebakken aardappeltjes mee maken. En het zit een klein beetje tussen mijn oren maar misschien herken jij het ook wel: ik wil het liefst 3 dingen op mijn bord. Ik ben namelijk groot gebracht met groente, vlees en aardappels. Ik wil toch zoveel mogelijk koolhydraatarm eten dus zoek ik altijd naar alternatieven voor koolhydraatrijke of zetmeelhoudende producten zoals aardappels, pasta en rijst.

Wat maakt de wortelpeterselie nu zo bijzonder?

Deze witte wortel (hij lijkt op de pastinaak) bevat maar 2 gram koolhydraten per 100 gram en hij is lekker zoet van smaak.

Hieronder vindt je het recept:

Voor 1 persoon:

200 gram wortelpeterselie 

1 eetlepel olijfolie 

Snuf zout en peper

Snuf knoflookpoeder

Snuf paprikapoeder

Friet: Verwarm de oven of airfryer op 180-200 graden. Snijd de wortelpeterselie in dunne repen. Meng de wortelpeterselie met de olijfolie met de kruiden. Verspreid de dunne reepjes over de bakplaat en bak de wortelpeterselie friet in 15 minuten gaar.

Gebakken aardappels: Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Snijd de wortelpeterselie in dunne plakjes/schijfjes. Bestrooi ze met de kruiden en bak ze rondom bruin en serveer totdat ze gaar zijn.

Eet smakelijk!Deel dit bericht:

Lees meer...

Nieuw! Gezichtsbehandeling Radiante Calming

Radiante Calming is een behandeling, die geleidelijk aan roodheden vermindert, de huid verzacht en kalmeert, de huidversterkt en het vochtgehalte op peil brengt.  Radiante Calming is een uniek concept voor ​roodheden in het gelaat   Diffuse roodheid of rode vlekken in het gelaat kunnen mensen als zeer ​cosmetisch storend ervaren. ​Vaak is diffuse roodheid zichtbaar



Bloemkoolsoep met champignons

Bereidingstijd 25 min | 1 persoon | Fase 1 PS Food & lifestyle programma INGREDIËNTEN 250 ml PS. food & lifestyle kruidenbouillon of tuinkruiden bouillon

Stralend de zomer in met het 6 weken zomerprogramma!

Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?