fbpx

Wortelpeterselie groente friet & aardappels


Ooit van wortelpeterselie gehoord? Sinds ik deze groente ontdekt heb hoef ik niet perse een aardappel meer. Ik heb al eerder een recept gepubliceerd met de wortelpeterselie in combinatie met boerenkool maar je kunt er ook heerlijke groente friet of gebakken aardappeltjes mee maken. En het zit een klein beetje tussen mijn oren maar misschien herken jij het ook wel: ik wil het liefst 3 dingen op mijn bord. Ik ben namelijk groot gebracht met groente, vlees en aardappels. Ik wil toch zoveel mogelijk koolhydraatarm eten dus zoek ik altijd naar alternatieven voor koolhydraatrijke of zetmeelhoudende producten zoals aardappels, pasta en rijst.

Wat maakt de wortelpeterselie nu zo bijzonder?

Deze witte wortel (hij lijkt op de pastinaak) bevat maar 2 gram koolhydraten per 100 gram en hij is lekker zoet van smaak.

Hieronder vindt je het recept:

Voor 1 persoon:

200 gram wortelpeterselie 

1 eetlepel olijfolie 

Snuf zout en peper

Snuf knoflookpoeder

Snuf paprikapoeder

Friet: Verwarm de oven of airfryer op 180-200 graden. Snijd de wortelpeterselie in dunne repen. Meng de wortelpeterselie met de olijfolie met de kruiden. Verspreid de dunne reepjes over de bakplaat en bak de wortelpeterselie friet in 15 minuten gaar.

Gebakken aardappels: Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Snijd de wortelpeterselie in dunne plakjes/schijfjes. Bestrooi ze met de kruiden en bak ze rondom bruin en serveer totdat ze gaar zijn.

Eet smakelijk!Deel dit bericht:

Lees meer...

Slanke & koolhydraatarme BBQ tips

Slanke & koolhydraatarme BBQ tips

Eindelijk schijnt de zon en lopen de temperaturen op, heerlijk! Wat is er nu gezelliger dan op een warme zomeravond buiten barbecueën? Gelukkig past barbecueën

12 weken zomerprogramma Ps food and lifestyle Beautyfarm LaSarel

Stralend de zomer in

Vanaf nu kun je het 12 weken zomer programma starten met het PS food and lifestyle programma! De zomer is weer in zicht. Lange zomeravonden,

NIEUW!

Healthy Skin Program

Heb jij huidproblemen zoals acne, acne rosacea, hyperpigmentatie of eczeem?

Healthy skin program beautyfarm lasarel
Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?