fbpx

Wortelpeterselie groente friet & aardappels


Ooit van wortelpeterselie gehoord? Sinds ik deze groente ontdekt heb hoef ik niet perse een aardappel meer. Ik heb al eerder een recept gepubliceerd met de wortelpeterselie in combinatie met boerenkool maar je kunt er ook heerlijke groente friet of gebakken aardappeltjes mee maken. En het zit een klein beetje tussen mijn oren maar misschien herken jij het ook wel: ik wil het liefst 3 dingen op mijn bord. Ik ben namelijk groot gebracht met groente, vlees en aardappels. Ik wil toch zoveel mogelijk koolhydraatarm eten dus zoek ik altijd naar alternatieven voor koolhydraatrijke of zetmeelhoudende producten zoals aardappels, pasta en rijst.

Wat maakt de wortelpeterselie nu zo bijzonder?

Deze witte wortel (hij lijkt op de pastinaak) bevat maar 2 gram koolhydraten per 100 gram en hij is lekker zoet van smaak.

Hieronder vindt je het recept:

Voor 1 persoon:

200 gram wortelpeterselie 

1 eetlepel olijfolie 

Snuf zout en peper

Snuf knoflookpoeder

Snuf paprikapoeder

Friet: Verwarm de oven of airfryer op 180-200 graden. Snijd de wortelpeterselie in dunne repen. Meng de wortelpeterselie met de olijfolie met de kruiden. Verspreid de dunne reepjes over de bakplaat en bak de wortelpeterselie friet in 15 minuten gaar.

Gebakken aardappels: Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Snijd de wortelpeterselie in dunne plakjes/schijfjes. Bestrooi ze met de kruiden en bak ze rondom bruin en serveer totdat ze gaar zijn.

Eet smakelijk!Deel dit bericht:

Lees meer...

Stralend de feestdagen in PS food and lifestyle Beautyfarm LaSarel

Stralend de feestdagen in

De kerst, daar heb ik heel veel zin in want ik ga het nu anders aanpakken! Waar ik voorheen geen nee kon zeggen en alles

ervaring ps food and lifestyle Eva

Wat moest ik veel eten!

Tevreden zijn over mezelf en mijn eigen lichaam. Dat was het doel wat ik mezelf had gegeven. Ik ben al jaren bezig met mijn gewicht

Ervaring ps food and lifestyle Wendy LaSarel

Afvallen lukte de laatste jaren niet

Stoute schoenen Ik wist al een tijd dat mijn schoonheidsspecialiste (Saskia) coach is met het PS. food & lifestyle programma, maar dacht altijd dat dit toch niets voor mij was.

Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?